nano Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Nakamichi CR-4 Dane techniczne : Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x mechanism Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 72dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.027% Total Harmonic Distortion: 0.8% Input: 50mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 430 x 100 x 265mm Weight: 5.9kg Year: 1988 dane za hifiengine.com Kiedys wziąłem go pod opieke, ponudze mam dosc duzo fotek, oj znienawidzicie mnie po wlaczeniu okazalo sie, ze tylko swieci, szuflada opada, nie przewija porzadnie czyli trup, trzeba bylo sie brac za niego
nano Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 wyciagniecie samego mechanizmu z decka to latwizna okolo 6 laczen pare srubek kazdy potrafi na serio zrobile szkic sobie kiedys na drugie fotce jak widac dobrze jest wszystkie kable opisac 1 .... do np 6 fotografujcie wszystko na serio niekiedy sami nie uwiezylibyscie jak "homo sapiens" jest zapomliwy jak widac mechanizm bardzo podobny do machanizmow z kenwood onkyo nad yamaha itd po prostu patent sankyo byl sprzedawany wszedzie sliniczek po lewej >> ten w poziomie nazywany jest przez niektorych "pozytywka" :-) to bardzo slaby punkt machnizmu sankyo trzeba zawsze go pozadnie sprawdzic u mnie byl w pozadku na 4 fotce widac paseczek gumowy to tzw hamulec ! mozn sie to wyobrazic ze tasma to jak samochod na holowniczej linie jelsi nie bedzie naciagnieta lina to walniemy predzaj czy poznije w tyl samochodu z przodu tak samo jest w decku trzaba zawsze delikatnie naciagac tasme zeby sie nie zawinela w rolki niestety inna rzecz padla tzw rell silniczek, silniczek od przewojania i play, ten srodkowy, po porstu nie mial juz ciemnej mocy test : przytrzymac palcem jak jest w PLAY i wsio wiadomo, czuc ze nie mial mocy Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Admin sherlock Opublikowano 21 Czerwca 2017 Admin Opublikowano 21 Czerwca 2017 na drugie fotce jak widac dobrze jest wszystkie kable opisac 1 .... do np 6 fotografujcie wszystko na serio niekiedy sami nie uwiezylibyscie jak "homo sapiens" jest zapomliwy Dobrze, że żyjemy w erze aparatów cyfrowych. To dobrodziejstwo spadło nam z nieba. Ja zawsze cykam fotki w trakcie rozbierania, ze szczególnym uwzględnieniem połączeń kablowych. Zdarza się, wszakże rzadko, że w sprzęcie mamy blisko siebie położone złącza o identycznej ilości pinów. Tylko kable różnią się kolorami. Bez opisów czy zdjęć można mieć problem: który wtyk w to gniazdo???
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Nakamichi CR-4A test Audio(usa) 8-1988
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.