Skocz do zawartości

Zakłócenia z komputera i kablówki w wzmacniaczu. Prośba o pomoc.

MUsher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sytuacja wygląda tak: Komputer,telewizor,odtwarzacz CD,magnetofon  są podłączone do selektora.

Selektor jest podłączony do korektora,korektor do wzmacniacza.

Zakłócenia słychać cały czas,nieważne na jakie źródło selektor jest ustawiony,nawet gdy się go wyłączy z sieci to zakłócenia występują. Występuje także gdy puścimy dźwięk bezpośrednio do wzmacniacza,nawet gdy odłączymy kabel  w sygnałem z komputera. Problem znika tylko gdy komputer się wyłączy.

Prawdziwa tragedia jest z sygnałem z kablówki. Nie umiem sobie z nim nijak poradzić.

Kablówka idzie do karty TV na USB do komputera oraz do telewizora.

Gdy jest podłączona słychać taki pulsujący pisk. Gdy się ja odłączy zaczyna buczeć-znacznie głośniej.

Poradzcie coś koledzy. Błagam coś innego niż kucie ścian i wymiana instalacji elektrycznej             

• Admin
Opublikowano

Co do komputera to być może problem istnieje w zasilaczu (impulsowym). Niewykluczone, że zaczyna on wprowadzać do sieci zakłócenia, czyli mówiąc prostszym językiem: "siać". Znajdź kogoś kto Tobie na próbę podmieni zasilacz i zobaczysz czy w tym tkwiło źródło problemów z komputerem.

Ogólnie przy łączeniu ze sobą urządzeń najczęściej pojawia się problem z masą. Czasem tworzy się pętla i sprzęt zaczyna sprawiać niespodzianki. Zauważono, że sposób wpięcia (położenie) wtyczek w listwę ma wpływ na powstawanie zakłóceń. Spróbuj poprzekładać wtyczki i być może jeden z problemów zniknie. Zauważ również, że niektóre urządzenia wymagają połączenia obudowy w przewodem uziemienia. To dość istotne.

Opublikowano

Ja obstawiam zasilacz w PC, ze to wlasnie on sieje. I wymiana na inny moze pomoc. Ale przydalo by sie podmienic i sprawdzic. W zasilaczach impulsowych wazna role spelnia filtrowanie napiec. A wiemy ze teraz zasilacze to sama chinszczyzna niskiej jakosci i marnego projektu. A zasilacze impulsowe dobrej lub wysokiej klasy kosztuja tyle co polowa lub caly zwykly popularny komp ....;).

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.