Qcu Opublikowano 7 Września 2018 Opublikowano 7 Września 2018 Witam. Dostałem decka Akai cs-m01A. Ogólnie sam syf i wentyl zamiast bezpiecznika. Doprowadziłem do ładu, wyczyściłem i włączyłem. Gra, przewija w obie strony. Ale po wciśnięciu power silnik kręci cały czas sam silnik i koło zamachowe, mimo, że nie ma kasety. Po odtwarzaniu i wciśnięciu stop to samo. Oraz za wolno kręci, nagranie jest w zwolnionym tempie. Silnik był rozkręcany, , tzn. tylna jego część. Jest jakiś regulator prędkości do niego, czy wymiana pasków rozwiąże problem ? Są stare i chyba trochę przypleśniałe, Brakuje też paska do licznika, przejrzałem mechanizm i nie widzę rolki ani niczego o co mogę zaczepić pasek z drugiej strony. Jakieś sugestię? Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie.
Admin sherlock Opublikowano 7 Września 2018 Admin Opublikowano 7 Września 2018 Akai CS-M01 owners manual: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Akai CS-M01 service manual: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Tak "na szybko". Silnik zasilany jest napięciem przemiennym 10,8V, więc możliwości regulacji prędkości obrotowej na drodze elektrycznej w tym decku nie ma. Silnik również pracuje cały czas od momentu włączenia zasilania. Skoro jak piszesz paski są w złym stanie rozwiązaniem będzie wymiana na nowe.
Qcu Opublikowano 7 Września 2018 Autor Opublikowano 7 Września 2018 Jakie paski podpasują, ewentualnie od jakiego modelu szukać? Jakiś pokrewny model tego Akai?
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.