JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Panasonic NV-HS1000 Panasonic NV-HS 1000. 7-głowicowy S-VHS, jeden z topowych modeli Panasonic'a, a zarazem ostatnia, w miarę solidna seria, zanim od połowy lat 90-tych zaczęli "klepać" plastiki z mechanizmem montowanym bezpośrednio na płycie głównej... Jakość obrazu i dźwięku jest oczywiście super, ale trochę przejść z nim miałem. Kurier dostarczył mi go z oderwanym przednim panelem i była to na 100% wina kuriera, ale na szczęście nie stało się nic, oprócz ułamania paru zaczepów. Następnie do czyszczenia były zaśniedziałe styki przełącznika funkcji, oraz pęknięta była nakładka na osi silnika sterującego, przez co magnetowid głupiał podczas przełączania funkcji. Podkleiłem ją, ale niestety silnik pracuje teraz dość głośno, co momentami jest irytujące. Następnie pojawił się problem z prowadzeniem taśmy, bo ktoś widocznie na siłę wyciągał zablokowaną kasetę, przez co wygiął napinacz i przy okazji blachę w windzie kasety zniekształcił tak, że kaseta w ogóle nie wchodziła... Napinacz próbowałem naprostować, ale jednak trzeba go po prostu wymienić, podobnie jak silnik sterujący razem z ślimakiem. Znajdę jakiś uszkodzony, niski model z tej serii, podmienię i powinno być OK. 2 2
audiotone Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 To jest dopiero maszyna , cena tego modelu była jak na tamte czasy obłędnie wysoka.
JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Domyślam się Już samym wyglądem robi wrażenie. No i duże możliwości edycji, ale co się dziwić, w końcu to typowa "montażówka".
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.