JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 HITACHI VT-S85 Topowy model HITACHI z 1988 roku i tym samym perełka wśród moich magnetowidów. 7-głowicowy, jeden z pierwszych S-VHS. Jakością obrazu i dźwięku przewyższa wiele magnetowidów z lat 90-tych. No i jak zwykle ten piękny design, który uwielbiam w magnetowidach HITACHI. Niby prosty, ale jednak coś w sobie ma 3
audiotone Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 Porządna maszynka . Miałem kiedyś starego ORION-a Hi-Fi był podobny do tego Hitachi tamten także był z lat 80-tych. Tylko nie S-VHS. Musze poszukać jaki to był model... Już mam to był Orion VH-2308HL : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto takiego miałem i to także bez klapki poniżej. Tylko że na klapce od okna kasety nie było tylu napisów... ale reszta to samo. Może jakiś podobny model.
JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Też fajny, choć dużo mniej zgrabny Firma ORION też robiła dobre magnetowidy. Rodzice kupili swój pierwszy, ORION N700E-V niedługo po ślubie, czyli 1991/1992 rok. Ten magnetowid jest w rodzinie o rok dłużej, niż ja. Najpierw męczyli go moi rodzice, ja przez całe dzieciństwo godzinami oglądałem/nagrywałem na nim bajki i filmy, później doszło do tego moje młodsze rodzeństwo, więc katowany był ostro, ale nadal żyje, choć po wielu naprawach typu wymiany pasków, pewnie rolki dociskowej, jak miałem około 10 lat, pamiętam, że wujek wymieniał w nim capstan, a ja parę lat temu wymieniałem główny procesor, bo stary się "ugotował". Mimo to, maszyna nadal działa, a mechanizm nie wydaje się zajechany
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.