Moderator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jakub K Opublikowano 1 Października 2018 Moderator Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 Października 2018 Aiwa AD-R460 Specyfikacja: Type: auto reverse, 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: DC servo Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 73dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.065% Input: 50mV (line) Output: 0.4V (line) Dimensions: 420 x 110 x 295mm Weight: 4kg Year: 1986 Jak pierwszy raz zobaczyłem "parapet" od razu wiedziałem, że będę taki miał bez względu na typ No i się trafił na aukcji w opłakanym stanie, ale nie zauważyłem uszkodzeń typu wgniecenia, obtarcia itd. Coś mnie kusiło że muszę go kupić. Okazało się, że stan był na tyle kiepski (przynajmniej na zdjęciach) że z tego co pamiętam chyba nikt nie licytował. Z początku nie wyglądało to ciekawie, ale już po pierwszym kontakcie ze szmatką okazało się że może coś z tego będzie Roboty było sporo pomijając czyszczenie, standardowo działanie mechaniki zakłócone było przez wyciągnięte paski. Jeden z nich ten najmniejszy od napędu licznika zrobił się jak smoła. To najgorsze co może się trafić - usmarowane wszystko czego się dotkniesz na czarno i na dodatek ciężko schodzi. Z tym paskiem był też kłopot ponieważ on ma tylko może niecałe 2cm średnicy i nie mogłem takiego dostać, więc poratowała mnie córka i zdjęła ze swojego warkocza Wiem, że to nie profesjonalne ale działa. Nie kontaktowały praktycznie w ogóle przyciski w "parapecie". Dostęp do płytki ze switchami jest dość prosty od dołu więc poszło łatwo. Przełączniki suwakowe to samo bez przeczyszczenia raz działały a raz nie. Kaseta otwierała się bez oporu więc dałem nowy smar oporowy z innego dawcy. Jak ktoś ma patent jaki smar powinien być to chętnie posłucham opinii na ten temat. Wrażenia dźwiękowe? Gra całkiem fajnie, powiedzmy na średnim poziomie, wysokie tony są delikatne niewyostrzone ale wyraźne niestłumione, bas przyjemny - nie ma co więcej wymagać od tej klasy sprzętu. Za to wrażenia wzrokowe - niezastąpione, nietuzinkowy wygląd zdobi kolekcję Poniżej zdjęcia z kolejnych etapów reanimacji a na koniec stan początkowy. 1 2 4
artekk Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Bardzo ładny parapecik. Kawał dobrej roboty, było warto, prezentuje się zacnie 2
audiotone Opublikowano 1 Października 2018 Opublikowano 1 Października 2018 Jakubie te Aiwki z tego okresu były poprawnie brzmiącymi maszynkami tylko ten mechanizm jednosilnikowy.... Aż prosiło się o drugi motorek.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.