Moderator Jakub K Opublikowano 3 Października 2018 Moderator Opublikowano 3 Października 2018 SONY TC-KE400S Specyfikacja: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, S, HX Pro Frequency Response: 30Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 82dB (dolby S) Wow and Flutter: 0.07% Total Harmonic Distortion: 1.8% Input: 160mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 430 x 120 x 310mm Weight: 3.5kg Magnetofon kupiłem na giełdzie w ciemno bo wyglądał na zadbany. Oczywiście okazało się, że mechanika nie działa no więc standardowa demolka. Dostał nowe paski i rolkę prowadzącą ponieważ tak długo był w pozycji jakiej został po pęknięciu paska, że metalowa ośka odcisnęła się na rolce - zdjęcia poniżej. Po standardowych zabiegach gra wyśmienicie. W trakcie serwisu natrafiłem na ciekawostkę, której do końca nie wyjaśniłem. Otóż okazało się, że na wyświetlaczu jest jeszcze folia ochronna - zdjęcie poniżej. Po zaciągnięciu opinii na innej grupie zdania były podzielone. Jedni że tak ma być, drudzy że Japończycy też się czasem mylą i zostawili folię, były również zdania, że był już serwisowany np. na gwarancji i ktoś wymieniając wyświetlacz nie zdjął folii ochronnej. Ja postanowiłem ją zdjąć ponieważ z wyglądu robiła wrażenie ewidentnie folii ochronnej tym bardziej że zwisała poza boki wyświetlacza po około 2cm. Czyli teraz mam wyświetlacz "nówkę". Po zdjęciu folii nie zauważyłem różnicy w świeceniu przynajmniej na moje oko. 1 4
artekk Opublikowano 3 Października 2018 Opublikowano 3 Października 2018 Bardzo fajna relacja z serwisu To druga połowa lat 90-tych i widać już spore oszczędności, szczególnie w mechanice.
Moderator Wyróżniony komentarz Jakub K Opublikowano 3 Października 2018 Autor Moderator Wyróżniony komentarz Opublikowano 3 Października 2018
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jakub K,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
user manual / instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.