Moderator Jakub K Opublikowano 13 Października 2018 Moderator Opublikowano 13 Października 2018 Transonic Strato D8008 Specyfikacja: Napięcie zasilania - 220V, 50Hz Moc - 12W Dolby NR Auto stop (niestety nie znalazłem nic w sieci) Magnetofon zakupiłem na lokalnej giełdzie, ale wiąże się z tym śmieszna historia. Z racji tego że i rocznik (mój) i wzrok idą w parze, a kupowałem w pośpiechu więc całą drogę do domu myślałem że kupiłem Technicsa serii 631 czy podobny . W domu patrzę dokładnie a tu jakiś Transonic a nie Technics. Od dej pory zabieram zawsze okulary . Na szczęście magnetofon kosztował mnie 25zł. No więc skoro już był w domu to standardowo demolka. Jak ja lubię zwulkanizowane paski - uwalone wtedy na czarno jest wszystko . Już po otwarciu było widać przylepione kawałki stopionego paska do silnika, rolki i koła zamachowego. IPA daje sobie z tym radę ale trzeba się sporo naczyścić. Ma fajną windę do otwierania kieszeni - widać na jednym zdjęciu. Sznurek rozpędza koła zamachowe przy otwieraniu a za to przy zamykaniu nie ma żadnego oporu. Nie jest to rozwiązanie pozbawione sensu. Po wyczyszczeniu magnetofon nawet ładnie gra, tylko trochę to dolby jest słabe i dość mocno tnie górę. Poza dwoma wgnieceniami na pokrywie kieszeni prezentuje się całkiem ładnie i dołączy do hebelkowych srebrniaków. Jest trochę węższy niż standardowa "duża wieża" bo ma 40cm. Jest to chyba bardzo niskobudżetowa produkcja ponieważ pierwszy raz spotkałem się że cała obudowa - dół, boki i tył do połowy to plastikowy odlew. Co ciekawe front jest aluminiowy. Niestety na razie patrzy tylko na jedno oko bo muszę zdobyć żarówkę osiową z drucikami na 8,5 - 9V, pewnie wymienię od razu obie żeby były jednakowe. 1 3
Admin sherlock Opublikowano 13 Października 2018 Admin Opublikowano 13 Października 2018 Klapa kieszeni wygląda jakby do niej krasnoludki strzelały Biedy takiej w nim nie ma. Upakowane typowe dla tego okresu. Tylko sporo droższe modele były bardziej napakowane elektroniką. Za to będzie sporo prostszy w serwisie bo nie ma aż tylu elementów do "zepsucia się".
audiotone Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Jakubie sama firma jest mi znana z licznych sprzętów z lat 80-tych. Robione były także klony amplitunerów Lux-a seria "R". Zaś ogólnie wyglądowo sprzęty sprawiają dobre wrażenie solidności wykonania. 52 minuty temu, Jakub K napisał: a kupowałem w pośpiechu więc całą drogę do domu myślałem że kupiłem Technicsa serii 631 Nie polecam RS-631 dlaczego? Proponuje przeczytać temat z moim 631 : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.