Skocz do zawartości

Sony CDP-XB720QS - nie odtwarza dźwięku, dziwne zachowanie

dombas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem taki oto "TOP ZUSTAND":

Sony CDP-XB720QSSony CDP-XB720QSSony CDP-XB720QS

Owszem, jest w stanie wzorowym (wizualnym). Niestety po podłączeniu i uruchomieniu pierwszej płyty uśmiech na mojej twarzy zniknął. Sprzęt nie gra przez wyjście analogowe ani słuchawkowe. Nagrałem dźwięk który się wydobywa z analogowego wyjścia liniowego (poniżej linki do mojego Google Drive). Trochę go podkręciłem na levelach żeby było cokolwiek słychać bez konieczności użycia wzmacniacza, także to tylko do podglądu jak to "brzmi". Plik play.wav to po prostu to co wydobywa się przy włączniu przycisku "play" czyli pierwsze sekundy płyta startuje, później jest słyszalny "pyk" i dalej to już to co "gra". Przewijanie.wav to krótki dźwięk który idzie po przyciśnięciu >>.

Wyjście optyczne i coaxialne działa.

Szkoda mi go zwracać, czy ktoś może coś poradzić?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za zainteresowanie tematem ?

Linki:

Play: https://drive.google.com/open?id=1xIG6hPuYRXThsPx1-CQstoPYS01obFeS

Przewijanie: https://drive.google.com/open?id=1VQoeCMkShc4UIEMUZmnLL0sj7Z2eyNVx

Opublikowano

Proponuje przyjrzeć się tranzystorom mutującym na wyjściu audio, skoro po cyfrowym, działa dobrze. To na początek.

• Super (+1 pts) 1
Opublikowano

W nagraniu ewidentnie słychać "coś" co brzmi jak obracająca się płyta, dlatego wrzuciłem też odgłos przewijania. Nagrania są dokładne, to nie przez mikrofon w "ajfonie" ;) 

4 minuty temu, audiotone napisał:

Proponuje przyjrzeć się tranzystorom mutującym na wyjściu audio, skoro po cyfrowym, działa dobrze. To na początek.

Kurczę, nie wiem czy rozkręcać, nie dostałem jeszcze odpowiedzi od sprzedawcy a żaden ze mnie audio-elektronik. Spalone zobaczę, wylutuję i wstawię nowe, bezpiecznik wymienię itd. ale diagnostyka o której piszesz to już temat mi obcy.

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.