dombas Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam, Zakupiłem taki oto "TOP ZUSTAND": Owszem, jest w stanie wzorowym (wizualnym). Niestety po podłączeniu i uruchomieniu pierwszej płyty uśmiech na mojej twarzy zniknął. Sprzęt nie gra przez wyjście analogowe ani słuchawkowe. Nagrałem dźwięk który się wydobywa z analogowego wyjścia liniowego (poniżej linki do mojego Google Drive). Trochę go podkręciłem na levelach żeby było cokolwiek słychać bez konieczności użycia wzmacniacza, także to tylko do podglądu jak to "brzmi". Plik play.wav to po prostu to co wydobywa się przy włączniu przycisku "play" czyli pierwsze sekundy płyta startuje, później jest słyszalny "pyk" i dalej to już to co "gra". Przewijanie.wav to krótki dźwięk który idzie po przyciśnięciu >>. Wyjście optyczne i coaxialne działa. Szkoda mi go zwracać, czy ktoś może coś poradzić? Pozdrawiam i z góry dziękuję za zainteresowanie tematem Linki: Play: https://drive.google.com/open?id=1xIG6hPuYRXThsPx1-CQstoPYS01obFeS Przewijanie: https://drive.google.com/open?id=1VQoeCMkShc4UIEMUZmnLL0sj7Z2eyNVx
audiotone Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Proponuje przyjrzeć się tranzystorom mutującym na wyjściu audio, skoro po cyfrowym, działa dobrze. To na początek. 1
dombas Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Opublikowano 21 Listopada 2018 W nagraniu ewidentnie słychać "coś" co brzmi jak obracająca się płyta, dlatego wrzuciłem też odgłos przewijania. Nagrania są dokładne, to nie przez mikrofon w "ajfonie" 4 minuty temu, audiotone napisał: Proponuje przyjrzeć się tranzystorom mutującym na wyjściu audio, skoro po cyfrowym, działa dobrze. To na początek. Kurczę, nie wiem czy rozkręcać, nie dostałem jeszcze odpowiedzi od sprzedawcy a żaden ze mnie audio-elektronik. Spalone zobaczę, wylutuję i wstawię nowe, bezpiecznik wymienię itd. ale diagnostyka o której piszesz to już temat mi obcy.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.