ArturP Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam wszystkich czytających, a szczególnie tych co mogą mi pomóc w znalezieniu informacji o tych słuchawkach. Narazie fotki z kolan, ale jak tylko będę miał troszkę więcej czasu to zrobię i lepsze i więcej. Słuchawki kupiłem oczami, czyli zobaczyłem i moje. Problem jest nie w zakupie lecz to, że są to słuchawki bezprzewodowe, a ja nie lubię takich. Takie zboczenie. W związku z tym poszukuję serwisówki lub schematu, będę bardzo wdzięczny za wskazanie namiarów na płatne (lub nie) strony, na których mógłbym coś się dowiedzieć o tych słuchawkach. Generalnie chodzi o kulturalne odłączenie odbiornika radiowego, w nich, a pozostawienie wzmacniacza i wykorzystanie go do odsłuchu. Nie żebym słabo słyszał, wręcz przeciwnie, zastanawia mnie pasmo przenoszenia podawane w instrukcji użytkownika. 18Hz do 24kHz toż to rewelacja, przy mocy ponad 800mW i 107dB SPL, tylko 320g na uszach (wewnątrz baterie 2xAAA) czyni je świetną alternatywą dla pozostałych moich słuchawkowych wynalazków.
ArturP Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2018 Nie napisałem tego wcześniej, ale sprawa rozwiązała się sama, upalone scalaki końcówek mocy. Poza tym mam potężne zastrzeżenia do firmy AKG, widząc, że nikt nie wsadzał łap przede mną w układ fabryczny stwierdzam co następuje. Jako odbiornik radiowy jest wsadzony najzwyklejsze, średnio-słabej jakości radio CXA1538 FM/AM 88MHz-108MHz z preskalerem (w szczelnie zamkniętej puszce) z, tak szumnie wytłuszczonych 864MHz. Jako efektor wsadzony jest jakiś własny produkt o nazwie Gamma GA9810, a na końce mocy wsadzili MC34119, które osiągają przepotężną moc, jak dla słuchawek za 200euro, 100mW/16R przy zasilaniu 2,8V. Same wkładki słuchawek są chyba najsilniejszą stroną, bo przy 60R oddają ok. 0,5W przy paśmie od 60Hz do 18kHz +/- 1dB i jeszcze się nie topią z gorąca. Co pozostało z danych fabrycznych? Niestety tylko ładna obudowa, bo ani dolny zakres 18Hz, ani tym bardziej górny 24kHz nie mają nic wspólnego z rzeczywistymi parametrami. Mimo tłustych opisów także 800mW okazało się totalną bzdurą. Pomijam to, że płytki są montowane też w K506 za 100euro, a pewnie i innych słuchawkach AKG o "wysublimowanych" parametrach. Wniosków nie będę przytaczał, bo najbardziej tolerancyjny Admin zbanował by mnie na dłuuugie miesiące. Wysnujcie je sami, ale nie przytaczajcie tu, tych obraźliwych. Mam wrażenie, że nie będzie wpisów. 1
Admin sherlock Opublikowano 13 Grudnia 2018 Admin Opublikowano 13 Grudnia 2018 6 godzin temu, ArturP napisał: Wniosków nie będę przytaczał, bo najbardziej tolerancyjny Admin zbanował by mnie na dłuuugie miesiące. Wysnujcie je sami, ale nie przytaczajcie tu, tych obraźliwych. Mam wrażenie, że nie będzie wpisów. Wniosek jest prosty: zamiast gównianych AKG kupiłbyś słuchawki masteringowe DT-880PRO i byłoby po kłopocie. Od lat masz dostęp do sprzętu z segmentu PRO i co Cię podkusiło do takiego "wynalazku"? Normalnie jestem od wczoraj zszokowany i dzisiaj jestem w stanie coś wykrzesać na klawirce
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.