Admin sherlock Opublikowano 1 Stycznia 2019 Admin Opublikowano 1 Stycznia 2019 2 godziny temu, czarek123 napisał: Co do kabla to wymusza to ustawienie sprzętu. Nie ma pełnych 2m ok 1.7 m zostało po ucinaniu i tak dalej. Jakbym mógł bliżej przestawić gramiak na pewno byłby krótszy. Może by tak zamontować gniazda CINCH w gramofonie?
siwy Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Wcale nie uważam, że się wymądrzasz, jestem od tego bardzo daleki, każda uwaga jest mile widziana, tym bardziej jak popełniamy błędy. Gramofon mam wypoziomowany, nacisk igły według zaleceń, a antyskating ustawiony według instrukcji. Na ramionach są nacięcia i tam odpowiednio do nacisku igły ustawia się antyskating żyłką z cieżarkiem, tylko mam właśnie dylemat, czy to drugie ruchome ramie jest po to , aby ustawić jeszcze dokładniej antyskating. A płytę testową trza zakupić i tyle 14 minut temu, sherlock napisał: Może by tak zamontować gniazda CINCH w gramofonie? Andrzeju, słyszałem i czytałem, że połączenia za pomocą gniazd chincz jest błędem i najlepsze dla dźwięku jest połączenie lutowane i jak najkrótsze kable, ale czy to prawda, jest tyle opinii, za i przeciw, że można zgłupieć.
Admin sherlock Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Admin Opublikowano 1 Stycznia 2019 Lepiej dobrać odpowiedniej długości i jakości kabel niźli ciąć dużo za długiclub przedłużać cokolwiek za krótki bo i tak bywa. A jak w gramofonie mamy zmontowany na stałe podlejszej jakości kabel to tym bardziej dylematu bym nie miał.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.