audiotone Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 AIWA XK-007 Specifications Type: auto reverse, 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x playback, 1 x record, 1 x erase Motor: 1 x system servo, 1 x DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro, DBX Frequency Response: 20Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 95dB (DBX) Wow and Flutter: 0.025% Input: 50mV (line) Output: 0.53V (line) Dimensions: 430 x 135 x 420.7mm Weight: 8.1kg Year: 1988 Magnetofon trafił do mnie jak zwykle uszkodzony. Stan techniczny dobry wizualny już nie tak różowo. Porysowana kieszeń dość bardzo. Po wymianie pasków magnetofon zagrał od strzała. poniżej kilka zdjęć posiadanego kiedyś egzemplarza i video:
Admin sherlock Opublikowano 6 Lipca 2017 Admin Opublikowano 6 Lipca 2017 Magnetofon trafił do mnie jak zwykle uszkodzony. Z allegro, mimo że opisywane jako "całkowicie sprawne", trafiają najczęściej niesprawne. Dlatego też chyba lepiej kupować decki uszkodzone oficjalnie niż "niby sprawne". Lepiej świadomie kupić złoma niż żeby handlarz mi takiego złoma wcisnął Co do pokazanej Aiwy: widać , że myślano podczas projektu. Ładnie odseparowana sekcja zasilania i sterowania od części odpowiedzialnej za audio. Trochę technicznego ekstremizmu bo trafo wyrzucone poza obudowę. Mechanizm nieco plasticzany, ale jak czytałem bardzo niezawodny i niesprawiający raczej problemów.
audiotone Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Opublikowano 6 Lipca 2017 Faktycznie w środku super, podzespoły najwyższych lotów, budowa naprawdę przemyślana. To taka zubożona XK-009 bez generatorów i z mniej rozbudowanym mechanizmem. Ale w dalszym ciągu grająca naprawdę dobrze. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
test porównawczy w niemieckim AUDIO 2/1989
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
instrukcja użytkownika
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
instrukcja serwisowa
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
prospekt reklamowy
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.