Admin sherlock Opublikowano 7 Lipca 2017 Admin Opublikowano 7 Lipca 2017 Akai GX-75 Trochę danych technicznych: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x door Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.025% Total Harmonic Distortion: 0.6% Input: 70mV (line) Output: 0.388V (line) Dimensions: 425 x 154 x 350mm Weight: 9.2kg pilot:Akai RC-G95 Prawdziwy klasyk, magnetofon legenda obok "większego" bliźniaka GX-95. Wielki i ciężki, upakowany elektroniką. Trzy głowice, dwa wałki, trzy silniki. Napęd bezpośredni. Na pokładzie Dolby B,C oraz HX Pro. Dla wygodnych i leniwych zmotoryzowana kieszeń i zdalne sterowanie. 1
Admin sherlock Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Admin Opublikowano 7 Lipca 2017 Jest wysoki bo ma podwójne dno, po którego obu stronach znajdują się sporej wielkości płytki z elektroniką. Robi trochę monumentalne wrażenie, ale są decki sporo wyższe. Jak dla mnie nie nagrywa ostro, jego dźwięk oceniam jako zbliżony do magnetofonu szpulowego. Pełny i nasycony. Ale każdy z nas słyszy trochę inaczej. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
audiotone Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Ja swoja 75-tke kupiłem jeszcze jakieś 20 lat temu w mieszkając Austrii . I tak jeździła ze mną po całej europie aż koniec końców wylądowała u brata w Polsce . A kupiłem ją za 20 euro w stanie wskazującym że było ciągnięte... , ale chyba za samochodem. Stan zewnętrzny zły, rysy , uszkodzenia , wgniecenia, brak nóżek ... Ale za to jak grała Poniżej zdjęcia mojego egzemplarza : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Proszę się nie przerazić : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto I troszkę jak to było w środku w trakcie regulacji i wymiany pasków: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
test porównawczy w niemieckim AUDIO 2/1989
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez Tajniakos,
Instrukcja użytkownika
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez datbest,
Recenzja decków Akai GX-75 i GX-95 w SAT-Audio-Video 9/1982
2 reakcje
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.