Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. audiotone Opublikowano 16 Lutego 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Lutego 2019 Technics RS-X990 Specyfikacja : Type: auto reverse, double compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 2 x record/playback, 2 x erase Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 40Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.07% Dimensions: 360 x 128 x 285mm Weight: 5kg Year: 1988 Jako że sprzedałem RS-TR555 to ten magnetofon zakupiłem jako zmniejszona wersję tylko w jednym celu, ma być "przewijarką i kasowalnicą" do kaset. A że ma dwie kieszenie z nagrywaniem to będzie się dobrze sprawdzał. I zajmuje mniej miejsca niż 555. Stan jest bardzo dobry, jak na razie wszystko śmiga jak należy, nagrywania jeszcze nie sprawdzałem. Ale jak uczynię video to pokaże całość funkcji. A teraz poniżej kilka fotek czyli przód i tył : I środek Mechanizm jest całkiem całkiem (to chyba jakiś ALPS... podobny do tego co był w 905-tce, oczywiście nie ten sam ale jakaś jego biedna wersja) silniki są dwa na każdą kieszeń : Dolby jest także podwójne : Podobny (RS-X980) wysłałem kiedyś mojemu Ojcu , ale tamten miał tylko jedną kieszeń z nagrywaniem. Skompletowałem mu wtedy całą wieżę z tego okresu, tak wyglądała jak ją kupowałem : A tak już po remoncie i czyszczeniu : Potem także dokupiłem jeszcze korektor graficzny i pilota. 1 6
siwy Opublikowano 16 Lutego 2019 Opublikowano 16 Lutego 2019 Jednak Wojtku, normalnie nie możesz, próżnia jest nie wskazana tak Trzymaj.
audiotone Opublikowano 16 Lutego 2019 Autor Opublikowano 16 Lutego 2019 To fakt, ale potrzebowałem jakiejś przewijarki i czegoś do kasowania kaset, bo troszkę szkoda mi do przewiania dwóch tysięcy kaset używać niekulawych naków... I tym razem chodziło oto by to było mniejsze ale także funkcjonalne. I wtedy przypomniałem sobie o tych miniwieżach techcnis-a z lat 80-tych. A i koszty były także minimalne więc się zdecydowałem na właśnie taki mini magnetofon. Do niego jeszcze w jednej z kieszeni było to : Maxell MX90 : Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.