audiotone Opublikowano 15 Lipca 2017 Opublikowano 15 Lipca 2017 TASCAM 32 Dane techniczne: Track system: 2-track, 2-channel, stereo system Heads: 2 x record/playback, 1 x erase Motor: 2 x reel, 1 x capstan Reel size: up to 10.5 inch reel Equalization: NAB or IEC Tape speeds: 7 1⁄2 15 ips Wow and flutter: 0.06% (15 ips) Frequency response: 40Hz to 22kHz (15 ips) Signal to Noise Ratio: 68dB Total harmonic distortion: 0.8% Crosstalk: 50dB Input: 300mV (line), 1mV (mic) Output: 0.3V (line) Dimensions: 410 x 461 x 256mm Weight: 20kg Magnetofon kupiłem w 2008 roku jako Ex BBC, czyli była wyprzedaż z jednej z rozgłośni BBC i tak trafił do mnie . Był w sanie wizualnym 3+ , brakowało mu nóżek, napisu (TASCAM 32) na uchylnej pokrywie głowic. Troszkę podrapany i takie malutkie wgniecenia na bocznych ściankach. Za to elektronicznie .... super ;D . Potem kupiłem NAB-y bo był bez nich, więc żadna szpula 10,5' nie podeszła.. po kilku latach udało mi się kupić oryginalne nóżki od Tascam-a. I było słuchanie ;D Dopiero wtedy usłyszałem jak potrafi zagrać "dwu-ślad" . Na tę chwilę czyli na 2017 rok jest dalej ze mną. Ale i słucham mniej (może raz na miesiąc), bo i miejsca niema na niego żeby go ustawić na stałe (by dać mu godne miejsce) i stoi sobie przykryty folią... :-[ Ma wymieniony pasek główny od capstana jakieś dwa lata temu i do pełni szczęścia brakuje mu nowej rolki. Bo odtwarza i nagrywa super Głowice w stanie bardzo dobrym. Stan po odebraniu przesyłki. I dalsze zdjęcia : W przygotowaniu......zdjęcia aktualne
Admin sherlock Opublikowano 15 Lipca 2017 Admin Opublikowano 15 Lipca 2017 Czy jest coś piękniejszego od widoku szpulowca z obracającymi się szpulami? "Deckarze" pozazdrościli tego widoku i powsadzali mikro szpulki w kasety 1
audiotone Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 Dnia 15.07.2017 o 22:07, sherlock napisał: Czy jest coś piękniejszego od widoku szpulowca z obracającymi się szpulami? "Deckarze" pozazdrościli tego widoku i powsadzali mikro szpulki w kasety Raczej chyba nie.... bo cóż może się z tym równać? Jest coś ... tak większa ilość szpulaków na dodatek w jednym miejscu. Zrobię więcej zdjęć jak tylko nadarzy się okazja
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez wyzromek,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.