tkubisztal Opublikowano 5 Maja 2019 Opublikowano 5 Maja 2019 Witam, w szwedzkim komisie trafiłem na następujący model Yamaha kx-380 z usterką w postaci wcisnietego na dobre klawisza play. Zastanawiam się czy jest to bardzo częsta i kłopotliwa awaria czy może powinno to być wykonalne, aby przywrócić sprzęt do życia? Sprzęt uruchamia się bez problemu, przewija kasety i "reaguje" na inne klawisze, niestety brak pilota jako alternatywnego sposobu sterowania. Z góry dziękuję za rady i pozdrawiam!
Admin sherlock Opublikowano 5 Maja 2019 Admin Opublikowano 5 Maja 2019 Witaj Wszytko zależy od ceny. Jeśli jest niska to warto przywrócić "biedaka" do życia. Nie wiemy co w nim jeszcze może być popsute, ale trzeba byc optymistą.
tkubisztal Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Opublikowano 5 Maja 2019 3 minutes ago, sherlock said: Witaj Wszytko zależy od ceny. Jeśli jest niska to warto przywrócić "biedaka" do życia. Nie wiemy co w nim jeszcze może być popsute, ale trzeba byc optymistą. Witam, dziękuje za odpowiedź. Cena sprzętu był niska (ok. 30 zł), więc zaryzykowałem. Sprzęt uruchamia się bez problemu, przewija kasety i "reaguje" na inne klawisze, tylko niestety ten nieszczęsny Play orazz brak pilota jako alternatywnego sposobu sterowania. Na razie sprawdzałem w dwóch punktach naprawy i macherzy kręcili nosem, dlatego poszukuję dalej i sprawdzam 'prognozy'. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.