Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czarek123 Opublikowano 26 Maja 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 Maja 2019 Rok temu wpadły mi w ręce Scherzo 200. Kolumny były rozłożone na czynniki pierwsze, opłakany był stan obudów i maskownic. Ale głośniki były po regeneracji w Tonsil-u i wszystko było kompletne. Poprzedni właściciel nie dał rady ich poskładać więc odkupiłem je za śmieszne pieniądze. Zerwałem tą paskudną okleinę, uzupełniłem ubytki i położyłem fornir który zalegał mi w piwnicy. Na koniec tylko nowy materiał na maskownice i obudowy na finiszu. Z rzeczy które w nich zmieniłem to : -terminale z tyłu -wywaliłem te krateczki z tuneli Bass Reflex -wymiana kabli od terminala do zwrotnicy i od zwrotnicy do głośników -wyrzuciłem te śmieszne kolce oraz nakleiłem płytę 18 mm na dół żeby zakryć po nich dziury -wkleiłem poprzeczkę na środku w celu usztywnienia obudowy -wygłuszenie tylko uprałem i wkleiłem od nowa -wymiana wysokotonowych na Gdwk 10/80/19 złagodziło to wysokie tony i przestały sypać piachem. Nakład pieniężny bardzo mały satysfakcji bardzo dużo. Efekt oceńcie sami 2 5
Admin sherlock Opublikowano 26 Maja 2019 Admin Opublikowano 26 Maja 2019 No Czarek .... kawał solidnej roboty
czarek123 Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Opublikowano 26 Maja 2019 Przynajmniej ładnie wyglądają... z Graniem nie jest wybitnie dobrze . Ale udało się wyeliminować dudnienie poprzez odizolowanie ich od podłoża i pewnie też dużo dało usztywnienie obudowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.