Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czarek123 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 9 Czerwca 2019 Technics RS-BX 727 Wpadł mi w ręce ostatnio taki Technics. Jest to model bliźniaczy z RS-BX 707 lecz wyposażony w obsługę z pilota. Piękny stan wizualny więc za te pieniądze długo się nie zastanawiałem, kupiłem . Oczywiście nie jest sprawny w stu procentach ale do uratowania. Klawisze wariują, typowa przypadłość, i jakiś brutal powyginał w nim czujniki od obecności kasety więc czasami potrafi się wyłączyć lub myli chrom z typem 1. Na tą chwilę wyczyściłem tylko microswitche, nasmarowałem mechanikę, i wyczyściłem rolkę razem z osią capstanu. Czujniki od kasety będą przeszczepione od dawcy a microswitche wymienione na nowe. Po zabiegach posłuchałem trochę tego decka i lekko się zdziwiłem. Wiedziałem czego się spodziewać, lecz miło się rozczarowałem. Deck prezentuje trochę równiejsze brzmienie od swoich poprzedników nie jest takie metaliczne jak np 755/765 lub 965. Dźwięk nie męczy lecz słychać niedostatki w scenie, gra dźwiękiem przyklejonym do kolumn. Trochę lepiej wypada nagrywanie. Potrafi wszystko ładnie zarejestrować lecz już tego nam nie zaśpiewa. Ale u Technicsa zdążyłem się do tego przyzwyczaić Specifications Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x door Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 30Hz to 19kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 135 x 300mm Weight: 5kg Poniżej fotki mojego egzemplarza : 7
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez datbest,
Technics RS-BX727 opinie czytelników Sat-Audio-Video 6/95
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.