Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Kasety to najgorszy format muzyczny. Rozumiem odrodzenie winylu, ale tak naprawdę jestem rozbawiony śmiałością każdego, kto próbuje nabrać nostalgii za formatem, który był ledwo tolerowany w swoim okresie świetności.

To tak, jakby ktoś spojrzał na odrodzenie winylu i powiedział: to czego potrzebuję, to niższej jakości dźwięku i jeszcze mniej wygody."

https://www.rp.pl/Media-i-internet/308139900-W-ramach-mody-na-retro-do-lask-wracaja-kasety.html

• Admin
Opublikowano

Nie wiem co było dyskutowane na zebraniach redakcji "RZepy", ale chyba naczelny dał jasny przekaz: "O kasetach pisać mi codziennie!:  :) 

Aktualizacja: 13.08.2019, 21:31

Publikacja: 13.08.2019

Cieślak:

Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Aktualizacja: 14.08.2019, 07:10

Publikacja: 13.08.2019

Tylko po przejrzeniu kilku artykułów na stronie Rzepy odnoszę wrażenie, że ten powrót coś się ślimaczy i przebiega w żółwim tempie :)

Aktualizacja: 20.06.2015, 06:57

Publikacja: 19.06.2015

Aktualizacja: 13.09.2010, 14:54

Publikacja: 10.09.2010

Wg pobieżnych wyliczeń WIELKI POWRÓT kasety magnetofonowej trwa już jakieś 9 lat. Dlatego piszą WIELKI :)

Opublikowano
2 godziny temu, jmaciek napisał:

ale tak naprawdę jestem rozbawiony śmiałością każdego, kto próbuje nabrać nostalgii za formatem, który był ledwo tolerowany w swoim okresie świetności

Tak delikatnie mówiąc, moim zdaniem facet przegiął, z resztą artykułu też do końca się nie zgadzam.

Mam CD z wczesnych lat ich wydania i niektóre pozostawiają bardzo dużo do życzenia jeśli chodzi o jakość zapisanego na nich dźwięku, mimo odtwarzania na dobrym cedeku.

Facet nie słyszał chyba dobrego magnetofonu i tyle.

Mogę się jedynie zgodzić w kwestii wkręcenia taśmy przez rolki, co się zdarza jak wiemy.

Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.