martingo Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 Jako, że posiadam 3 DENONY DR-M44HX uważam, że to jest najbardziej udany model tego producenta, świetna automatyczna kalibracja. Trzy głowice, napęd bezpośredni. Jedynym mankamentem jak dla mnie jest serwisowanie tych magnetofonów. Mechanizm odmienny niż u innych producentów, wymiana idlera to koszmar i strach przed uszkodzeniem delikatnych części współpracujących z idlerem. Regulacja głowic nie za pomocą śrubeczek a nakrętek (i być może to jest ten plus mało kto pokręci głowicą, większość magnetofonów ma ustawioną fabrycznie głowicę)
Admin sherlock Opublikowano 28 Października 2019 Admin Opublikowano 28 Października 2019 Takiej tragedii przy serwisie Direct Drive od Denona to nie ma. Serwisowanie ich nie jest aż tak trudne jak by się wydawało. A może to wynika stąd, że ja po prostu lubię DD Osobiście nie lubię mechanizmów o sterowaniu mechanicznym jak tez niektóre przekombinowane z mnóstwem pasków i idlerów, do których dostęp jest bardzo trudny. Co do regulacji głowic to przyznaję, że pomysł z nakrętkami jest tragiczny. Chyba mieli za dużo tych nakrętek.
mawex9 Opublikowano 28 Października 2019 Opublikowano 28 Października 2019 8 godzin temu, martingo napisał: Jedynym mankamentem jak dla mnie jest serwisowanie tych magnetofonów Mankamentem jest też "anemiczny wskaźnik wysterowania".
Rekomendowane odpowiedzi