woldo4 Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Część. Mam problem z tym wzmacniaczem,po włączeniu po kilku minutach jak się nagrzeje czuć silny nieprzyjemny zapach. Może macie jakieś pomysły jak się go pozbyć nie pomogło trzymanie na balkonie w cieniu przez kilka miesięcy. Może ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
ArturP Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Zapach jest chemiczny, czy biologiczny? Jeśli biologiczny wyjście jest proste dość, otóż wystarczy rozłożyć go na części pierwsze i dobrze umyć. Potem, po wysuszeniu poprawnie złożyć i nie będzie śmierdział. Jeśli chemiczny, to włączyć go z otwartą obudową i przyjrzeć się wszystkim elementom z bliska, może coś się dymi. Ale łapki daleko, by nic nie kopło. Może da się zlokalizować zapach, a wtedy dany element wymienić.
jmaciek Opublikowano 12 Listopada 2019 Opublikowano 12 Listopada 2019 Czy to może zapach starej elektroniki? Mam Grundig TK145DL i po nagrzaniu wydziela zapach 'starej elektroniki' - nie znalazłem sposobu aby się go pozbyć - to chyba laminat płyty głównej jest czymś nasączony i stąd taki zapach. Daj znać jak gdzieś znajdziesz rozwiązanie problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.