Sari la conținut

Recomandat Philips N-4418

Postări Recomandate

Postat

Przód.JPG

Philips N-4418

Najwyższy model magnetofonu ze wzmacniaczem z roku 1972 na szpule 7 cali . Warto porównać nasz ówczesny wybór sprzętu . Nawet chyba nie myśleliśmy o stereofonii .

Magnetofon posiada 3 silniki , 3 głowice i trzy prędkości . Wyposażony jest we wzmacniacz stereo i posiada wbudowane dwa głośniki umiejscowione po bokach obudowy . Ma też wyjścia na dodatkowe głośniki . Słuchać na tym można całkiem poprawnego dźwięku , jednak jak chcemy posłuchać co ten magnetofon naprawdę potrafi , to trzeba go podłączyć do wysokiej klasy wzmacniacza i takich kolumn .

Magnetofon bardzo mi się podoba . Jest wykonany z bardzo dobrej klasy materiałów i sprytnie zaprojektowany . Na czym ten spryt polega . 

Mianowicie , konstruktorzy pomyśleli i takich jak ja , czyli ludziach , którzy to kiedyś będą naprawiać . Tak przemyślanego urządzenia pod kątem serwisu jeszcze nie spotkałem . Wyobrazcie sobie , że cały mechanizm można wyjąć z obudowy i podłączyć go na zewnątrz . W tym celu wiązka przewodów jest odpowiedniej długości i jest złożona wewnątrz obudowy . Płytę elektroniki , można odchylić na zawiasie do góry i aby nam nie opadała , przewidziano specjalną podpórkę jak w samochodzie do podpierania pokrywy silnika .

Magnetofon kupiłem już kilka lat temu jako uszkodzony za sumę 18 zł .Normalnie na aukcji . Nikt go nie chciał . Okazało się , że musiałem wymienić oczywiście paski i silnik lewej szpuli . I to wszystko . Po założenia taśmy kalibracyjnej , okazało się , że magnetofon wzorowo trzyma wszystkie parametry . Gdyby dzisiaj tak dalej produkowano sprzęt . Można pomarzyć .

Bok.JPG Reg.JPG potencj.JPG wnetr.JPG Podpórka.JPG

Wtyczki.JPG Głowice.JPG Hamulce.JPG Podp 2.JPG Mech,front.JPG

I jeszcze krótki film .

• Super (+1 pts) 1
  • Admin
Postat
55 minut temu, Marek-41 napisał:

konstruktorzy pomyśleli i takich jak ja , czyli ludziach , którzy to kiedyś będą naprawiać .

To chyba cecha konstruktorów europejskich. Przemyślane rozplanowanie elementów, odchylane płytki i przede wszystkim bezpieczeństwo serwisującego. W "japończykach" jest pod tym względem zdecydowanie gorzej.

• 6 luni mai târziu...

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.