Niecerkiewny Opublikowano 16 Grudnia 2019 Opublikowano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Jednym się podoba, drugim wcale. Mowa o jedynym w swoim rodzaju design produktów Bang & Olufsen. Trzeba przyznać, że mają fantazję. Posiadam / posiadałem kilka amplitunerów, magnetofonów, kolumn... wszystkie mocno "wykręcone". Nie można odmówić im nowatorstwa, odwagi oraz tego, że ich dzieła są na prawdę na wysokim poziomie, zarówno technologicznie, materiałowo jak i pod względem parametrów. Postaram się zaprezentować wszystko co miałem od B&O, zacznę od BEOCORD 2400 type 2665 Compact cassette: C46-C60-C90 Tape head: Sendust Noise reduction: Dolby NR Tape switch: Auto ferro/chrom, manual metal Wow & flutter DIN: <± 0,15% Wow and flutter WRMS: <0.09% Speed deviation: <± 1% Fast forward & rewind C60: 90 sec Frequency range metal/chrom/ferro: 30 - 16.000 kHz ± 3dB with MPX filter Signal-to-noise ratio metal Dolby NR: >66dB Signal-to-noise ratio chrome Dolby NR: >64dB Signal-to-noise ratio ferro Dolby NR: >62dB Signal-to-noise ratio metal: >59dB Signal-to-noise ratio Chrome: >57dB Signal-to-noise ratio ferro: >55dB Channel separation: >35dB Erasure: >70dB Erasure frequency: 96kHz Radio input DIN: 1mV/10kohms Microphone input DIN: 0,3 mV/3.3 kohms Radio output DIN: 700 mV/10 kohms Power supply: 220V (110-130-240V) Power frequency: 50Hz Power consumption: 20W Finishes: teak or rosewood Net weight: (2.2 lb = 1 kg)5 kg / 11 lb 0.2 oz (11.013 lb) Dimensions (WHD): 400 x 80 x 250 mm / 15.7 x 3.1 x 9.8 inch aaaa, nie zauważyłem oddzielnej kategorii B&O w deckach europejskich.... proszę o przeniesienie.... Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Niecerkiewny 1
Admin sherlock Opublikowano 16 Grudnia 2019 Admin Opublikowano 16 Grudnia 2019 4 godziny temu, Niecerkiewny napisał: edynym w swoim rodzaju design produktów Bang & Olufsen. Dla mnie konstrukcje B&O są dość "trudne" do akceptacji. Jednakże "szuflady" i elementy im dedykowane podobają mi się. Tylko gramofony są poza zakresem moich zainteresowań. Ze względu na nieprodukowane już wkładki i ogólnie małą ich dostępność bo coś tam w Ameryce do nich tłuką.
Wyróżniony komentarz ke_raj Opublikowano 4 Czerwca 2020 Wyróżniony komentarz Opublikowano 4 Czerwca 2020
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
schemat ideowy
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja użytkownika + schemat ideowy
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.