Niecerkiewny Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 (edytowane) 530 to taki nie wiem po co deck, gdyż względem 230D zmienili jedynie klawisze, było to aż tak ważne zmienić jedynie klawisze na wciskane jak to ja nazywam knobki, nie dodając nic przy okazji? Te same parametry, bardzo podobna budowa. Moim zdaniem strzał w kolano. Choć, ok pomysł fajny, nadal wygląda wszystko bardzo przyzwoicie, dokładne i bogate wykonanie... TOSHIBA PC-530 Specifications Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.75 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Tape Type: type I, CrO2 Noise Reduction: B Frequency Response: 30Hz to 16kHz (CrO2 tape) Signal to Noise Ratio: 59dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.11% Total Harmonic Distortion: 1% Input: 70mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.5V (line) Dimensions: 420 x 151 x 281mm Weight: 5.4kg Finish: silver No w sumie zmienili, o ile 230D był strasznie uprierdliwy w serwisie, to teraz dodali jeszcze trochę balastu... no ale masz "knobki" zamiast klawiszy... "ktoś" tu nie lubił klawiszy, tak więc pewnie by się bardziej skusił na "knobki" i 530 byłaby jego wyborem... potem plucie w brode bo nie jest to super ułatwiająca sprawa dla serwisanta... Edytowane 19 Grudnia 2019 przez Niecerkiewny 1
iwan00 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Witam, pozwolę sobie odkopać temat. Zakupiłem niedawno w/w Deck jako uzupełnienie mojego zestawu Toshiby 530. niestety większość paskó uległa już biodegradacji. Nie mam wielkiego doświadczenia w naprawach magnetofonów i byłbym szalenie wdzięczny gdyby ktoś mógł mnie wspomóc po pierwsze jakimś schematem lub dokładniejszymi zdzjęciami, który pasek co po kolei napędza, oraz ewentualnie ile i jakie paski należy zakupić aby to wszystko złożyć "do kupy"....
Rekomendowane odpowiedzi