Niecerkiewny Opublikowano 20 Grudnia 2019 Opublikowano 20 Grudnia 2019 (edytowane) Kolejny bardzo "przyjemny" kaseciak zarówno wyglądem jak i brzmieniem (parametrami) nie ma się do czego przyczepić, Bardzo mi się podobają takie konstrukcje. I choć nie jest to jakaś nawet wyższa półka to nadrabia cudownym designem. Pokusiłem się nawet o dorobienia drewnianych boczków i jestem w pełnej szczęśliwości.... NIKKO ND-390II Specifications Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x electrically controlled DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B Frequency Response: 30Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 63dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.055% Dimensions: 420 x 130 x 275mm Weight: 4.7kg Year: 1980 Zapomniałem wspomnieć, że po prostu kocham te VU, są nieziemskie... Oczywiście zanim doszło do wykonania zdjęć, sprzęt przeszedł dokładne czyszczenie, każdy element zdemontowany i wyszczotkowany... nasmarowany, nowe paski, nie pamiętam już, ale chyba też nowe idlery. Wymieniłem zintegrowane kable RCA na gniazda no i dodałem drewniane boczki.... I niech mnie kule biją... jeśli to wygląda słabo.... I wspomniane gniazda RCA... Edytowane 20 Grudnia 2019 przez Niecerkiewny 2 1
Admin sherlock Opublikowano 20 Grudnia 2019 Admin Opublikowano 20 Grudnia 2019 Kolejny "Nikodem" na forum 34 minuty temu, Niecerkiewny napisał: Wymieniłem zintegrowane kable RCA na gniazda Wierciłeś otwory? Trochę szkoda. Można było przylutować krótkie kable zakończone gniazdami. Zawsze można wrócić do oryginału. A tak przy okazji to lubię te firmę. Robiła bardzo fajnie brzmiące sprzęty. Jej amplitunery są nieziemsko ładne i bardzo chwalone za brzmienie.
Niecerkiewny Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2019 19 minut temu, sherlock napisał: Wierciłeś otwory? Trochę szkoda. Nie popadajmy w paranoję, przy tak średniej półce raczej to nie odgrywa aż tak ważnej roli, żeby wracać do oryginału. Oryginał miał słabe punkty, kable nie wytrzymały, przełamały się na obudowie... te moje gniazda raz, że sa lepsze bo możesz zastosować jakie chcesz okablowanie, a po drugie na pewno przeżyją tego deka...
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
Dolby moidifications / modyfikacja Dolby
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.