Niecerkiewny Opublikowano 21 Grudnia 2019 Opublikowano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Pośród wszelkiego rodzaju sprzętu trafiającego do serwisu czasem zdarzają się perełki, i do takich z pewnością mogę zaliczyć tego Kenwood'a. Na życzenie klienta został w pełni zrecapowany (sporo kondensatorów było poza tolerancją). Pozostawione oryginalne jedynie główne kondensatory. Wymienione zostały gniazda speakerów oraz rozwiązany problem z grzejącą się płytką zasilania.... temat opisze niżej. Uważam, że jest to świetnie brzmiący wzmak, jeden z fajniejszych jakie miałem przyjemność gościć na stole serwisowym. Na prawdę świetna maszyna do analogowych źródeł. KENWOOD KA-7300 Specifications Power output: 65 watts per channel into 8? (stereo) Frequency response: 20Hz to 40kHz Total harmonic distortion: 0.04% Damping factor: 50 Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 76dB (MM), 90dB (line) Output: 150mV (line) Dimensions: 430 x 149 x 376mm Weight: 14kg Year: 1977 Kilka fotek z wnętrza... Sporo pracy i poszukiwań rozwiązania zajęła przebudowa płytki zasilania, która z fabryki ma tendencję do przegrzewania się... Klient bardzo zadowolony, jednak wzmacniacz wrócił do mnie, gdyż teraz mam zamówienie na totalna przebudowę płytki zasilającej tzn nowa płytka tak dla pewności, gdyż stare problemy z przegrzewaniem się mocno ją nadwyrężyły.... pracę rozpocznę we wtorek 24.12.2019 (po roku na półce).... wstawię fotki... i więcej opisów również z poprzednich prac. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Niecerkiewny 1
Admin sherlock Opublikowano 21 Grudnia 2019 Admin Opublikowano 21 Grudnia 2019 Dwa osobne transformatory i układy filtrujące. No ładnie. Jak na tamte czasy nie było to jakoś rozpowszechnione.
Wyróżniony komentarz ke_raj Opublikowano 18 Września 2021 Wyróżniony komentarz Opublikowano 18 Września 2021
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa i schemat
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.