Miron Opublikowano 29 Grudnia 2019 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Witam wszystkich jakiś rok temu wpadł mi w ręce magnetofon Saba cd 362, kupiłem go jako uszkodzonego. Nie przewijał, wciągał taśmę itp. Do ogarnięcia bez większych problemów. Okazało się jednak że usterka jest nie tylko mechaniczna, ale także elektroniczna. Usterką jest nagrywanie w trybie High-Com. Magnetofon nagrywa zdecydowanie ciszej jeden kanał, który widać na załączonych zdjęciach. Wymieniłem wszystkie kondensatory elektrolityczne na płycie głównej. Nic się nie zmieniło jeśli chodzi o High-Com. Elektronik ze mnie lichy i traktuję to jak hobby i dobrą zabawę. Odtwarzanie super i nagrywanie też oprócz High-Com. Do ustawienia prędkości i poziomów występowania użyłem forumowej kasety 1
Admin sherlock Opublikowano 29 Grudnia 2019 Admin Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ładny. Sabinka w sreberku jak dla mnie ładniejsza. Co do systemu High Com to ostatnio na fejsie ktoś miał kasetę serwisową właśnie dla tego systemu. Trzeba by poszukać w sieci jakie parametry ma sygnał na tej kasecie. Dobrze, że drugi kanał masz sprawny to można nim posiłkować się.
Miron Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2019 Myślałem o wymianie kondensatorów w tej sekcji. Dużo ich nie ma
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.