XanderC Opublikowano 13 Stycznia 2020 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Witam. To mój pierwszy post na forum. Od lat młodości jestem zafiksowany na markę Sony i Technics i te dwie marki towarzyszą mi już z 30 lat. Uwielbiam magnetofony kasetowe. Jest w tym jakaś magia. To nie cd, które oczywiście każde może zagrać inaczej, ale coś dla mnie o wiele więcej. Niezliczona ilość kombinacji jeśli chodzi o ustawienia, dobór taśmy w kasecie i wiele, wiele innych. Z kolei nie tak dawano jak 4 lata temu zacząłem dostrzegać produkty z lat 1976-1981. Nigdy wcześniej nie myślałem że widok kasety w dużym "oknie" jak i ruch analogowych wskaźników z miękkim, ciepłym oświetleniem może dać dodatkowo do odsłuchu tyle satysfakcji. Jeden z moich pierwszych wyborów był Sony TC-K35. Miałem okazję odkupić od pierwszego właściciela, cudnie zachowany egzemplarz który dostał odemnie ma nowy start tylko paski. (Uprzedzę nie jestem dobrym elektronikiem ani też serwisantem i większość moich działań odnośnie decków zbiega się na działaniach kosmetycznych i maksymalnego możliwego przywrócenia do jak najlepszego stanu optycznego a wewnątrz do sprawnego działania mechaniki). Sony TC-K35 zaskoczył mnie niesamowicie. Nigdy bym nie przypuszczał że tak prosty model może dać tak świetny dźwięk. Taśmy wszelkiego rodzaju nagrane na innych urządzeniach jak i oryginalne taśmy odtwarzane są niesłychanie dobrze. Może od Was tu dowiem się coś ciekawego o serii innych modeli Sony z tych roczników i dokupię mu jakiegoś większego brata. 1 1
Admin sherlock Opublikowano 13 Stycznia 2020 Admin Opublikowano 13 Stycznia 2020 Bardo ładny deck. Przypomina mi z lekka mojego TC-K55mk2
ke_raj Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 Szczegółowe dane techniczne: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.