sq6iyn Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Witam Dzisiaj krótki opis naprawy amplitunera Onkyo TX-NR5007. Właśnie zaległa w nim błoga cisza. Świeci, działa oprócz dźwięku. W necie dużo o problemie z układem DSP, to też od tego zacząłem. I na tym skończyłem. Diagnozę. Po rozebraniu od razu namierzony układ po prostu przelutowałem. Od razu dźwięk wrócił i działa. Widząc fabryczne otworki wokół układu do niczego nie służące postanowiłem je wykorzystać.Więc dołożyłem mu chłodzenie. Czy to coś da, nie wiem czas pokaże. Prądy podkładu poprawione i niech działa oby jak najdłużej. Jak go oceniam: wykonanie, obsługa, wyposażenie jest bogato dźwięk w kinie to jest super dźwięk w stereo w miarę poprawny, otóż po wyjęciu tego kloca a wstawieniu wzmacniacza też Onkyo A-9711 przeskok w jakości dźwięku w stereo kolosalny W sumie fajny sprzęt, ale stworzony do kina. Tutaj rozbiórka i ciepełko . Tak zainstalowałem chłodzenie. Onkyo TX-NR5007 HiFi Choice Luty 2010.PDF ONKYO TX-NR5007 Kino Domowe 2010.PDF ONKYO_TX-NR5007_datasheet_EN.pdf Instrukcja PL TX-NR30075007.PDF 1
Admin sherlock Opublikowano 26 Stycznia 2020 Admin Opublikowano 26 Stycznia 2020 Napakowana elektroniką maszyna. Te problemy z układem DSP pewnie wynikają ze składu spoiwa. Podobnie milkną układy w komputerach (najczęściej graficzne).
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.