chorazy3 Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Technics RS-DC8 4th generation Digital Compact Cassette Deck (1994-95). Specifications: Type: digital compact cassette deck Track System: 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Recording Time: 90 minutes Sampling Frequency: 48, 44.1, 32kHz Frequency Response: 10Hz to 22kHz Signal to Noise Ratio: 95dB Dynamic Range: 95dB Channel Separation: 95dB Total Harmonic Distortion: 0.007% Analogue Inputs: 100mV (line) Analogue Outputs: 0.5V (line) Digital Inputs: optical Digital Outputs: optical Finish: black Accessories: remote control Jeden z najlepszych magnetofonów DCC jak powstał. Mój egzemplarz jak na razie nie jest w pełni sprawny. Mechanizm AR-1, pracuje poprawnie. Rolki wymienione, na oryginalne Panasonic/Technics RDP-0055, ponieważ stare byłe stwardniałe i rozpadał się plastikowa oś w jednej z nich. Kasety analogowe odtwarza bez problemu natomiast jeśli chodzi o cyfrowe to tylko wyświetla nr ścieżki i czas ale zero dźwięku. W trybie serwisowym pokazuje stale Individual channel error rate E21111111111 (pomimo, że głowica jest czysta i bez śladów uszkodzenia). Więc albo głowica padnięta albo elektronika na płytce read/write (tej za mechanizmem) szwankuje, być może kondensatory SMD do wymiany (typowy problem tego modelu, od tego chyba zacznę). Głowicę podobno można przeszczepić z Philips DCC 900. Edytowane 2 Lutego 2020 przez chorazy3 1 1
Admin sherlock Opublikowano 2 Lutego 2020 Admin Opublikowano 2 Lutego 2020 Płytki sekcji cyfrowej wyglądają pięknie ale jak coś ulegnie uszkodzeniu to "klękajcie narody". Życzę Tobie Pawle by ten deck działał jak najdłużej.
chorazy3 Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Opublikowano 2 Lutego 2020 Dzięki. W sumie też się trochę boję czy uda mi się przywrócić go do funkcjonalności. Jeśli to nie kondy ani głowica (mam ewentualnego dawcę) tylko jakiś IC jest walnięty to będzie bardzo ciężko.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.