Moderator Jakub K Opublikowano 21 Lutego 2020 Moderator Opublikowano 21 Lutego 2020 TEAC - V3010 Parametry: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 15Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 80dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.045% Input: 60mV (line) Output: 0.44V (line) Dimensions: 435 x 149 x 355mm Weight: 7kg Accessories: RC-393 remote control Year: 1992 Magnetofon odkupiony od Kolegi @Filwoj Widać że firma nie oszczędzała w tym czasie, metalowe elementy obudowy są pokryte miedzią, śruby również miedziowane - wszędzie złoto Fajne niebieskie płytki drukowane, dodatkowe ekranowanie poszczególnych modułów. Nawet maskownica kieszeni jest bardzo masywna, ciężka i wykonana z metalu nie wspominając już o dość skomplikowanym mechanizmie kieszeni z antystatycznym elementem umożliwiającym precyzyjne pozycjonowanie kasety. Magnetofon był w bardzo dobrym stanie, wymagał niewielkiego czyszczenia, kalibracji głowicy i niewielkiej kalibracji wskaźnika poziomu sygnału. Trochę czarna otchłań w kieszeni i nie sposób zobaczyć wewnątrz kasety ale na razie nie mam pomysłu czy i jak to zmienić. Ciekawostką jest to że licznik w trybie cyfrowym działa zarówno przy przewijaniu jak i przy odtwarzaniu natomiast w trybie czasu liczy tylko przy odtwarzaniu. Pierwsze testy nagrywania wypadły bardzo pozytywnie. 1 2
Filwoj Opublikowano 21 Lutego 2020 Opublikowano 21 Lutego 2020 Ceniłem go i nadal cenię za wygląd i brzmienie, zwłaszcza piękny, głęboki bass. To jest to lubię.
Admin sherlock Opublikowano 22 Lutego 2020 Admin Opublikowano 22 Lutego 2020 Wygląd to kwestia gustu. Mi jednak bardziej podoba się starsza wersja kieszeni, ta z dużym oknem. 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Jakub K,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.