sk-victor Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 (edytowane) Pioneer CT-S670D Specifications Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.75 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan, 1 x assist Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro, Digital NR Frequency Response: 20Hz to 21kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 90dB (Digital NR) Wow and Flutter: 0.05% Total Harmonic Distortion: 0.6% Input: 100mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 420 x 128 x 277mm Weight: 4.5kg Year: 1998 Note: digital optical input Nabawiłem się ostatnio powyższego decka. Kiedyś już go miałem ale z głupoty sprzedałem. Model dosyć rzadko spotykany. Jedyny w swoim rodzaju analogowy deck kasetowy w którym został zastosowany procesor DSP do obróbki sygnału. Posiada cyfrowe wejście optyczne oraz cyfrowy układ redukcji szumów. Jedyny jednokieszeniowy i trzygłowicowy deck w którym Pioneer zastosował tą technologię. Były jeszcze bodajże 3 lub 4 dwukieszeniowce z których posiadam CT-W606DR. CT-S670D posiada jednowałkowy mechanizm, bodajże Mitsumi, prostszej konstrukcji niż topowe Reference Master ale pracujący sprawnie i stabilnie. Jest to jedyne w swoim rodzaju urządzenie i myślę że okazyjnych cen na niego już nie będzie. Nudne zdjęcia powrzucam na czasie Te które teraz wrzuciłem zapożyczyłem z sieci. Mój jest identyczny z taką samą naklejką. Edytowane 5 Marca 2020 przez sk-victor 1 2 3
chorazy3 Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Fajny sprzęt, konieczne napisz jakie są twoje wrażenia z jakości dźwięku. Aha, jest jeszcze model T-D7 na rynek japoński, który posiada zarówno wejście jak i wyjście sygnału optyczne.
Admin sherlock Opublikowano 5 Marca 2020 Admin Opublikowano 5 Marca 2020 Przyłączam się do apelu o opis i wrażenia z działania tego "cyfrowego Dolby". Techniczna ciekawostka i deckowa egzotyka.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Opublikowane przez sherlock,
user manual / instrukcja użytkownika
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.