walkerfreeman Opublikowano 6 Marca 2020 Opublikowano 6 Marca 2020 Audiotrack Prodigy Cube Black Edition Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu zewnętrznej karty dźwiękowej. Powód był jeden, zakłócenia występujące na wyjściu audio z PC, które podłączałem do decków. Naturalnie te ciche prykania od dysków czy innych elementów PC, rejestrowane były na kasecie, co było słychać przy głośnym graniu. Od wczoraj więc testuję Prodigy Cube BE od Audiotrak-a, którą dostałem na urodziny. Jak na razie to co było dla mnie najważniejsze czyli brak zakłóceń, nie występuje, cisza jest ciszą. Dźwiękowo, karta gra bardzo czysto, dynamicznie, cyfrowo, na standardowym opampie który bez utraty gwarancji można samodzielnie wymienić jest bardzo dobrze, zapewne eksperymentalnie w przyszłości zakupię jakiś lepszy wzmacniacz operacyjny. Nie odczuwam jakiegoś wielkiego przeskoku jakościowo-dźwiękowego ponieważ wbudowana karta w moim PC, również gra bardzo dobrze, ale jak już wspomniałem z zakłóceniami. Parę fotek jasno przedstawi jakie, wejścia-wyjścia posiada to niepozorne urządzenie. W zestawie występuje przewód usb, oraz chinch'e, obydwa przewody są grubsze niż te standardowe dostępne w sklepach.
Admin sherlock Opublikowano 6 Marca 2020 Admin Opublikowano 6 Marca 2020 Przyzwoity interfejs od znanej firmy. Poniżej skrócone dane techniczne. Szkoda tylko, ze częstotliwość próbkowania kończy się na 96kHz. Próbkowanie 24 bit Częstοtliwość próbkowania 96 kHz Stosunek sygnału do szumu (SNR) 106 dB
walkerfreeman Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Opublikowano 6 Marca 2020 Godzinę temu, sherlock napisał: Przyzwoity interfejs od znanej firmy. Poniżej skrócone dane techniczne. Szkoda tylko, ze częstotliwość próbkowania kończy się na 96kHz. Próbkowanie 24 bit Częstοtliwość próbkowania 96 kHz Stosunek sygnału do szumu (SNR) 106 dB szkoda,.... no ale co zrobić...
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.