RobArt Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Technics SE-A5 Power output: 120 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 1Hz to 20kHz Total harmonic distortion: 0.002% Damping factor: 140 Input sensitivity: 1V Power consumption 1000 W Signal to noise ratio: 123dB Speaker load impedance: 4Ω to 16Ω Dimensions: 430 x 178 x 416mm Weight: 18.4kg Przedstawiam Wam moją końcówkę mocy. Drogą kupna nabyłem ją jakieś 3 lata temu. Jestem z niej zadowolony. Jak dla mnie pięknie wygląda i gra wybornie, doskonale, idealna średnica, klarowny sopran, nienatarczywy bas, dobrze kontrolowany. Ponoć wadą tej końcówki są padające końcówki mocy. W kolejnej jej odsłonie czyli SE-A5 Mk2 już to poprawiono. W mojej końcówce od pewnego czasu świruje przekaźnik załączania drugiej pasy kolumn. Na początku było tak, że po 30 min. grania zaskakiwał sam. Czasami zaskoczy po paru godzinach grania. Ciekawe co może być przyczyną jego wadliwej pracy. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez RobArt 1
Admin sherlock Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Admin Opublikowano 11 Kwietnia 2020 2 godziny temu, RobArt napisał: Ponoć wadą tej końcówki są padające końcówki mocy. Jak ktoś nie słucha z poziomami koncertowymi i nie używa zespołów głośnikowych z impedancją mocno spadającą poniżej deklarowanych 4 omów to można spać spokojnie. Końcówka fajna i potencjalnie można z niej jeszcze sporo wycisnąć.
Admin Wyróżniony komentarz sherlock Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Admin Wyróżniony komentarz Opublikowano 11 Kwietnia 2020 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
instrukcja serwisowa i schemat
Rekomendacja dodana przez sherlock
1 reakcja
Pokaż odpowiedź