Skocz do zawartości

Kennwood DP 2030

CodeBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem Kenwooda DP-2030, niby miał działać, ale widać że podróż nie była dla niego łaskawa, bo na początku nawet nie chciał otworzyć kieszeni, po rozruszania mechanizmu w końcu ruszyło. Natomiast, teraz jest następny problem, nie kręci płytą nawet kawałka. Silnik wydaje się że słychać, ale nie przenosi napędu, podejrzewam że napęd mógł ucierpieć, Natomiast nie mam pojęcia jak rozebrać ten napęd, nie jest zbyt intuicyjny. Nie mogę znaleźć SM do tego modelu, może ktoś ma doświadczenie, lub wie z jakim modelem mechanika jest tożsama, aby można było ją bezpiecznie otworzyć. 

Jeszcze jak uda mi się go uruchomić to będę miał pytanie, bo ma on RCA stałe i zmienne, jak można regulować poziom na RCA tych regulowanych. Na froncie nic nie znalazłem, na druku też nie widzę żadnego potencjometru.  

Edytowane przez CodeBoy
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CodeBoy

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dodaje zdjęcia mechanizmu, może tak będzie łatwiej.

Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Opublikowano

Ok, wychodzi ze odpisuje sam sobie, ale udało mi sie zdemontować, mechanizm :) ale pozostaje inne pytanie. 

Objaw jest następujący, silnik nie rusza na starcie, natomiast czasami, nie zawsze zrobi z 20 stopni obrotu przy wyłączeniu zasilania wyłącznikiem na froncie. 

Pytanie dla obeznanych, czy to coś z silnikiem, czy bardziej laser do wymiany ?

Na szczęście jest tani i dostępny, to wolałbym nie inwestować w ciemno.