Maciej74 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 AKAI DX-57 Dane techniczne: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.76 cm/s Heads: 1 x record, 1 x playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C Frequency Response: 15Hz to 20kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 72dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.045% Total Harmonic Distortion: 1.0% Input: 70mV (line) Output: 0.388V (line) Dimensions: 425 x 135 x 351mm Weight: 5.3kg Accessories: remote control
Andriej83 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam. Posiadam magnetofon Akai DX-57.Dostałem go do wymiany pasków.Okazało się że dwa Paski były stopione(czarna maź).Zamówiłem paski u Andrzeja z Rabki na sprzedajemy. Jako oryginalne porządnej jakości z Japonii łącznie z rolkami.Po wymianie pasków magnetofon działał.Oddałem sprzęt ale okazało się, że nie działa elektroniczny licznik zero reakcji.Okazało się że mały pasek od lewej szpulki jest za gruby i czujnik nie wykrywa.Wymieniłem pasek na cieńszy i licznik działa.Do tego wyciągnąłem capstany,wyczyściłem izopropanolem i nasmarowałem olejem silikonowym. Wszystko działa tylko dźwięk faluje dość mocno.Zrobiłem sobie test programem W&F i nagrałem z generatora sygnał.Co może odpowiadać za taki stan rzeczy za wszelkie sugestie bardzo dziękuje. Okazało się że pasek oryginalny po 4 miesiącach wygląda tak Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Andriej83 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Na programie W&F i sygnale 3150kHz podczas nagrywania takie są wyniki Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
2 reakcje
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.