Sari la conținut

TECHNICS RS-TR313 Brak pracy na drugiej stronie

P3ndz3l3k

Postări Recomandate

Postat

Witam

Jakiś czas temu wymieniałem koledze w obu mechanizmach zębatki które straciły zęby, wyczyściłem rolki i głowice.

Wyczyściłem także wyświetlacz i szybkę bo prawie nie świecił.

Jednak dopiero po kilku dniach powiedział mi, że deck dodatkowo od kilku lat nie działał w lewej kieszeni na jednej stronie i zapomniał mi powiedzieć o tym.

Przy próbie załączenia drugiej strony w lewej kieszeni mechanizm jakby na ułamek sekundy się załącza po czym wraca do odtwarzania na drugą stronę.

Przejrzałem serwis manual  i wydaje mnie się, że być może przyczyną są już wyciągnięte paski i może zła prędkość.

Wydaje mnie się, że jeśli prędkość silnika jest zawsze stała to wystarczy na odpowiedni czas załączyć elektromagnes i wtedy następuje przełączenie funkcji.

Nie widzę w tych mechanizmach jakiegoś czujnika położenia mechanizmu. 

Być może przez zużyte paski i zła prędkość silnika nie można uruchomić drugiej strony.

Albo może elektromagnes działa nieprawidłowo. Z drugiej strony dla czego za każdym razem działa w jedną stronę (mniejsze opory bo nie musi obracać głowicy)?

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam Paweł.

• Răspunsuri 3
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• P3ndz3l3k

2

• sherlock

1

• ke_raj

1

Zile populare

Cele mai bune postere din acest subiect

Postat

Jeśli masz luźne paski, zacząłbym od ich wymiany. Rzecz najprostsza, najtańsza, a i tak niezbędna do ewentualnych dalszych poszukiwań.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.