czeci Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 RS Tube Amp MK2 Dane techniczne: Zasilanie 230V Moc wyjściowa: 2x7W 8ohm Lampy sterujące: ECC85 Lampy mocy: EL84 Schemat: Brzmienie wzmacniacza jest bardzo przyjemne, muzykalne ..po uruchomieniu nie miałem ochoty iść spać, zagubiłem się w poszukiwaniu kawałków które chciałem usłyszeć na tym sprzęcie. - wiadomo że to też przez fakt, że to coś własnoręcznie poskładałem do kupy i działa W tej chwili stoi jako główny wzmacniacz w salonie, podłączony do kolumn Tannoy Mercury m3. Do układu dołożyłem tylko selektor wejść przełączany jednym przyciskiem. Obudowa jest z odzysku - wcześniej była dodatkową nagrzewnicą w samochodzie, dorobiłem jej tylko przedni panel. Obudowa nie jest docelowa, ale na razie pozwala na bezpieczne użytkowanie kilka rozbieranych fotek: 1 3
Admin sherlock Opublikowano 7 Czerwca 2020 Admin Opublikowano 7 Czerwca 2020 7W to nie jest dużo ale przy skutecznych zespołach głośnikowych wystarczy.
czeci Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 Szczerze mówiąc to martwiłem się trochę o niedobór mocy ale spokojnie wystarcza, głośniki mają 98dB a nawet jak chcę głośniej posłuchać to nie odkręcam więcej niż ~40% przy źródle CD
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.