MamutDK Postat Iunie 21, 2017 Share Postat Iunie 21, 2017 Yamaha MT44D Kupiłem go niedawno na znanym portalu. Nikt nie chciał licytować, więc kupiłem z ciekawości. Posiada możliwość nagrania i odtworzenia 4 ścieżek. Używany był przeważnie w małych kapelach razem z dedykowanym mikserem. Dane techniczne : Oczywiście był niesprawny. Wyłączał play po kilku sekundach i nie było dźwięku. Instrukcji serwisowej nie ma, jest tylko manual z danymi technicznymi. Z braku pomysłów, wyjąłem kilka wtyczek z płyty głównej, docisnąłem na nowo i nie wyłączał odtwarzania. Pojawił się dźwięk, ale ze strasznym brzęczeniem. Jednak po minucie, może dwóch dźwięk się ustabilizował i od tamtej pory jest dobrze. Tak naprawdę nie wiem co było źle. Ważne, że działa. Budowę wewnętrzną widać na zdjęciach. Dodam, że wszystkie kondensatory są marki Nichicon. Nie żałowano. Zamieszczam kilka zdjęć mojego autorstwa i trochę danych technicznych z manuala. Przepraszam za nie najlepszą jakość, zdjęcia robione telefonem. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
audiotone Postat Iunie 21, 2017 Share Postat Iunie 21, 2017 Bardzo ciekawa maszynka Najbardziej podobają mi się głowice, pełno-śladowa kasująca i taka "niby rewersyjna" uniwersalna. Niby rewersyjna bo taka budowa była używana w magnetofonach z rewersem i głowica stałą . A tutaj mamy 4 tory w jedną stronę. Super. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Admin sherlock Postat Iunie 21, 2017 Admin Share Postat Iunie 21, 2017 Głowica czterośladowa z tej Yamahy raczej nie odbiega budową od czterośladowej z decków z reversem. Tu jedynie deck ma cztery tory audio. Mnie interesuje co to za czarny joystick w środku po lewej stronie sobie stoi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Mai multe opțiuni de partajare...
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum