Sari la conținut

Optymalny deck - jaki proponujecie?

Postări Recomandate

Postat (editat)

Witam wszystkich fanów dobrych decków i proszę o poradę co wybrać?

Szukam decka, który będzie alternatywą jakościową dżwięku dla gramofonu z płytą winylową.

Chciałbym aby jakość dzwięku była porównywalna ( w miarę możliwśości ) a ceny aby nei sżły w kilo złotych.

Moje "wymagania"

3 głowicowy z funkcją monitor

pasmo na metalu - 20 Hz - 20 kHz - lub zblizone

odstęp sygnał szum - min. 76 db

kwarcowa stabilizacja obrotów

autokalibracja z opcją manualnego ustawiania przynajmniej bias-u

chętnie,  choć to nei warunek, dual capstan

być może coś jeszcze by się przydało, ale albo jeszcze tego nie wiem ;) albo nie jest to teraz wazne.

Bardzo prosze o sugestie z krótkim komentarzem. Także ewentualnym linkiem do ogłoszenia na które warto zwrócić uwagę.

Po prostu rozglądam się za dobrym deckiem, wolałbym nie przekroczyć 1000 zł a najchętniej zmieścic się z czymś przyzwoitym za ok. 500 zł.

Widze, że decki na portalach ostatnio poszły w górę - przynajmniej ceny wywoławcze :( .

Editat de staszek66
  • Răspunsuri 10
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• staszek66

5

• sherlock

3

• ke_raj

2

• chorazy3

1

Cele mai bune postere din acest subiect

• Admin
Postat

@staszek66 

- 3 głowice tak naprawdę nie są gwarancją bardzo dobrego dźwięku, jest wiele decków z dwoma głowicami, które pomimo dwóch głowic biją je na głowę

- 20-20000Hz pasma przenoszenia .. no O.K., ale płyta winylowa, a zwłaszcza muzyka na niej zapisana miewa sporo mniej

-76dB stosunku S/N będzie wymagać systemu redukcji szumów, nie zawsze systemy oferujące taką wartość S/N są przezroczyste dla sygnału

- Dual Capstan - fajny, aczkolwiek bywa kłopotliwy

-kwarcowa stabilizacja ....hmmmm ... przyjmijmy, że chodzi o Direct Drive, czasem silniki indukcyjne napędzają capstan poprzez pasek

• Admin
Postat

Ja tak sobie myślę, że warto może pomyśleć o decku, którego charakter brzmienia będzie zgodny z "epoką winylu", czyli raczej decki przed 84 czy 86r.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.