staszek66 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 (editat) Witam wszystkich fanów dobrych decków i proszę o poradę co wybrać? Szukam decka, który będzie alternatywą jakościową dżwięku dla gramofonu z płytą winylową. Chciałbym aby jakość dzwięku była porównywalna ( w miarę możliwśości ) a ceny aby nei sżły w kilo złotych. Moje "wymagania" 3 głowicowy z funkcją monitor pasmo na metalu - 20 Hz - 20 kHz - lub zblizone odstęp sygnał szum - min. 76 db kwarcowa stabilizacja obrotów autokalibracja z opcją manualnego ustawiania przynajmniej bias-u chętnie, choć to nei warunek, dual capstan być może coś jeszcze by się przydało, ale albo jeszcze tego nie wiem albo nie jest to teraz wazne. Bardzo prosze o sugestie z krótkim komentarzem. Także ewentualnym linkiem do ogłoszenia na które warto zwrócić uwagę. Po prostu rozglądam się za dobrym deckiem, wolałbym nie przekroczyć 1000 zł a najchętniej zmieścic się z czymś przyzwoitym za ok. 500 zł. Widze, że decki na portalach ostatnio poszły w górę - przynajmniej ceny wywoławcze . Editat August 5, 2020 de staszek66
Admin sherlock Postat August 5, 2020 Admin Postat August 5, 2020 @staszek66 - 3 głowice tak naprawdę nie są gwarancją bardzo dobrego dźwięku, jest wiele decków z dwoma głowicami, które pomimo dwóch głowic biją je na głowę - 20-20000Hz pasma przenoszenia .. no O.K., ale płyta winylowa, a zwłaszcza muzyka na niej zapisana miewa sporo mniej -76dB stosunku S/N będzie wymagać systemu redukcji szumów, nie zawsze systemy oferujące taką wartość S/N są przezroczyste dla sygnału - Dual Capstan - fajny, aczkolwiek bywa kłopotliwy -kwarcowa stabilizacja ....hmmmm ... przyjmijmy, że chodzi o Direct Drive, czasem silniki indukcyjne napędzają capstan poprzez pasek
Admin sherlock Postat August 5, 2020 Admin Postat August 5, 2020 Ja tak sobie myślę, że warto może pomyśleć o decku, którego charakter brzmienia będzie zgodny z "epoką winylu", czyli raczej decki przed 84 czy 86r.
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum