PioSpec Opublikowano 28 Grudnia 2020 Opublikowano 28 Grudnia 2020 Szukam odpowiedzi na pytanie dlaczego 555ESJ nie wyświetla znaczka Dolby B,C,S na wyświetlaczu? Robię aktualnie kompilację wyświetlaczy moich decków i natrafiłem podczas filmowania Sony, że jest tam Dolby które mogłoby się wyświetlać ale się nie zapala. Zacząłem podejrzewać, że coś jest uwalone ale szperając w necie i szukając zdjęć innych 555ESJ utwierdziłem się w przkonaniu, że żaden nie wyświetla Dlaczego 990ES wyświetla a ten nie, chociaż mają takie same wyświetlacze? Wygląda na to, że 555ESJ otrzymał wyświetlacz od 990ES, ale z racji tego że jest tam tylko Dolby B,C a w 555ESJ B,C,S to wyłączyli w ogóle pokazywanie tej funkcji , a szkoda. Chyba, że ktoś ma inne wytłumaczenie?
Admin sherlock Opublikowano 28 Grudnia 2020 Admin Opublikowano 28 Grudnia 2020 23 minuty temu, PioSpec napisał: szukając zdjęć innych 555ESJ utwierdziłem się w przkonaniu, że żaden nie wyświetla Dlaczego 990ES wyświetla a ten nie, chociaż mają takie same wyświetlacze? A to nie jest pierwszy przypadek, że rożne modele sprzętów korzystają z tych samych wyświetlaczy. Niewykorzystanie pewnych segmentów w jednym modelu byłoby jeszcze zrozumiałe gdy np. nie posiada on jakiejś funkcji (np. autorevers), ale gdy funkcje z wyświetlacza są realizowane ... trochę to dziwne.
PioSpec Opublikowano 28 Grudnia 2020 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2020 Pewnie stwierdzili, że skoro nie mogą pokazać Dolby S to nie pokażą nic. To był chyba ostatni deck z rodziny ES, podsumowanie całej serii, ilość miedzi w środku jest powalająca, ledwo można go podniesć. Chyba go na forum nie ma, więc jak znajdę czas to wrzucę foty.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.