audiotone Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zakupiłem ostatnio kilka silników od skośno-okich. W celu wybrania-dorobienia silników do mechanizmów Sankyo. Mianowicie chodzi o pozytywkę i silnik od przewijania. Jako silnik do pozytywki by pasował Mabuchi RF-310T-11400. Jak będę sprawdzał to dokładnie opisze co i jak. Krótka ośka : Długa ośka: Oryginał z pozytywki Sankyo VA700B2 (wyciągnięte z Kenwood-a KX-880Hx) : Silniczek od przewijania Mabuchi RF-500TB-12560 jest zamówiony i czekam na dostawę. Jak przyjdzie to go pokażę. PDF do Mabuchi RF-310T-11400 długa ośka : mabuchi RF-310TA.pdf 2
artekk Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Wojtek, w samą porę, bo mi padł silnik od przewijania w BX-300
audiotone Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Ja w swoim KX-9010 wymieniałem silnik kilka razy dopóki nie trafiłem na dobrzy silnik, poprzednie były zaorane (dead spot-y). Jakiś czas temu BX-300E także odwalił numer i przestał przewijać na chwilę. Ale to już są początki. Jak te co kupiłem się sprawdzą to było by git bo są tanie jak barszcz u chinoli.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.