daria Opublikowano 10 Marca 2021 Opublikowano 10 Marca 2021 Cześć! Chciałbym kupić magnetofon. Wolałbym od jakiegoś podobnego do mnie zapaleńca z forum, niż handlarza z allegro... Zależy mi na najlepszej możliwej jakości dźwięku, oczywiście w założonym budżecie...nie, na Dragona budżet nie pozwoli Ze względu na to, że magnetofon będzie słuchany niezbyt często (główny nośnik u mnie to winyl), ważny jest też jego wygląd. Celował bym w design z przełomu lat 70/80, te z lat 90tych niestety już tak mi się nie podobają, ale jeśli miałby grać lepiej to także do rozważenia. Także piękne wycieraczki mile widziane A kolor czarny byłby już ideałem (wiem, wiem czarne sprzęty vintage nie są częste). Magnetofon zagra w zestawie z porządnym wzmacniaczem na 300b i Klipsch Heresy. Budżet, powiedzmy do 2tys zł. Sprzęt musi być całkowicie sprawny, niestety nie mam czasu na poszukiwanie części zamiennych, regenerację, kalibrację itd Będę wdzięczny za informacje, jeśli ktoś ma coś na sprzedaż albo słyszał o czymś spełniającym moje, pewnie nieco wygórowane, wymagania. Ewentualnie będę wdzięczny za wskazówki za jakimi modelami rozglądać się po aukcjach. PS: Przepraszam, jeśli umieściłem post we złym miejscu, ale nie znalazłem na forum działu handlowego.
Admin sherlock Opublikowano 10 Marca 2021 Admin Opublikowano 10 Marca 2021 33 minuty temu, daria napisał: Magnetofon zagra w zestawie z porządnym wzmacniaczem na 300b i Klipsch Heresy. Brzmi bardzo ciekawie. Do takiego "towarzystwa" to "byle co" nie przystoi.
Admin sherlock Opublikowano 10 Marca 2021 Admin Opublikowano 10 Marca 2021 34 minuty temu, daria napisał: Celował bym w design z przełomu lat 70/80, te z lat 90tych niestety już tak mi się nie podobają, ale jeśli miałby grać lepiej to także do rozważenia. Także piękne wycieraczki mile widziane A kolor czarny byłby już ideałem (wiem, wiem czarne sprzęty vintage nie są częste). Dla mnie w większości najfajniej grają sprzęty z okresu 1979-1984 w porywach do 1986. "Czarnuchy" tez się zdarzają, chociaż sa raczej w mniejszości. Wskaźniki analogowe ... dość często występują. Niestety żaden magnetofon nie da gwarancji, że psuć się nie będzie. Te starsze w większym stopniu są skłonne do okazjonalnego sprawiania kłopotów i to należy miec na uwadze. Chociaż zdarzają się sprzety, które nie sa znane z jakiejś większej awaryjności czy prawie bezawaryjne.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.