asosnowski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 ZRK M9201 Moja przygoda z M9201 polega na bolączkach założeniu cięgna zapisu. Trzeba odkręcić kieszeń kasety mechanizmu B zaznaczyć flamastrami na złączach co jest połączone , odkręcić cztery wkręty i wyjąć mechanizm w kierunku płytki, odkręcić od mechanizmu A dźwignię zapisu , podłączyć do cięgna jak na zdjęciu i potem podciągnąć go do góry aby wycięcie weszło w bolec suwaka zapisu i skręcić. Drugą przygoda było ciągłe wyciszenie , które ustawało, tylko wtedy gdy włączyłem nagrywanie w mechanizmie A i odtwarzanie w mechanizmie B. wylutowałem go i tester wykazał sprawność. W ogóle to dziwna jest też dioda D 210 , bowiem wygląda na spolaryzowana w kierunku zaporowym- jest zwarta do masy przez zestyk P, podczas zapisu jest dołączana dioda LED czerwona i dioda D211 w kierunku przewodzenia. Po wylutowaniu tego tranzystora problem ustał. Przy okazji prośba o skan schematów i widoków płytek na wkładkach do serwisówki. to co jet w sieci, jest niewyraźne. Dane techniczne: Prędkość przesuwu taśmy - 4,76 cm.s ~1,5% Nierównomierność przesuwu taśmy - 0,2% Charakterystyka częstotliwości (zapis-odczyt) - 40...12 500Hz Układ redukcji zakłóceń - DOLBY B NR Dynamika dla taśm: - typ I - Fe - 52dB + włączony układ DOLBY - typ II - Cr - 54dB + włączony układ DOLBY - typ III - Fe-Cr -54dB + włączony układ DOLBY Skuteczność kasowania - 65dB Wejścia - Linia - 0,1-5V/470kohm. - Mikrofon - 0,4-500mV/3kohm. Wyjścia - Linia - 460mV/4,7kohm. - Słuchawki - 0-0,4mW/ 8-2000ohm. Zasilanie - 230 V/ 50 Hz/20VA Masa: ok. 7 kg
asosnowski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Film z naprawy M9201 i usunięcie usterki układu wyciszania.
asosnowski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2021 M9201 koniec prac i Monika- żaba i dziewczyna ratownika. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.