CodeBoy Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Witajcie, kupiłem właśnie takie cudeńko, stan wizualny bardzo ładny. Ale niestety mam z nim problem. Jeszcze do niego za bardzo nie usiadłem, ale może ktoś ma doświadczenie i wie gdzie zacząć Po włączeniu, włącza się wyświetlacz, reagują diody włożenia kasety (taśma normal) i tyle. nie działają przyciski żadne, ani dolby, ani funkcje nic. Nie ma napięcia na silniku. Na mostku prostowniczym jest +28V. Rozebrałem front obejrzałem, bo myślałem że jakiś przycisk wciśnięty ale nie widać. Acha na początku licznik pokazywał :62 i diody Play i REC były zaświecone, teraz pokazuje tylko : - zdjęcie Bardzo ładny jest jego stan i chce go bardzo uruchomić, pomożecie ?
martingo Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 A czy tam czasem nie ma tego silnika funkcyjnego co tak zawodzi w konstrukcjach Onkyo TA-2570, Kenwoodach KX-880, 1100 i kilku Nakamichi, jeśli tak to na pewno wina tego silnika należy go przeczyścić.
CodeBoy Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2021 No ale silnik, miałby wpływ dla Dolby B i C do zerowania licznika ? Ok, ale jest to jakis trop sprawdzę.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.