miszczu987 Postat Aprilie 24, 2021 Postat Aprilie 24, 2021 Technics RS-M205 Witam i przedstawiam kolejnego usprawnionego przeze mnie Technicsa, tym razem model RS-M205. Produkowano go w pierwszej połowie lat 80. Model niezwykle prosty, nie posiada żadnej cechy szczególnej, która by go wyróżniała spośród innych. Mechanizm mi już bardzo dobrze znany z RS-M24 czy też ostatnio RS-M225. Egzemplarz kupiony za grosze, ktoś już z nim wcześniej walczył, wnioskuję tak po brakujących śrubkach. Co ciekawe, oprócz totalnie zmęczonych pasków, trzeszczącej listwy Z/O oraz potencjometrów wszystko wydaje się działać poprawnie. Słucham go już od kilku godzin i złego słowa nie powiem na ten moment. W przypadku potencjometrów i listwy pomogły dedykowane preparaty. Wstawiłem nową rolkę i wymieniłem paski. Ponadto dokładne czyszczenie całości i gotowe. Ustawienie parametrów pracy było już czystą formalnością. Uwaga: kolejna całkiem przyzwoicie wyglądająca głowica MX została w środku Ten model jest niezwykle mały, jego głębokość to niewiele ponad 20 cm. Zewnętrznie może się podobać. Niestety nie jest tak przyjazny w grzebaniu przy nim jak inne konstrukcje Technicsa z tamtych lat (które posiadam lub posiadałem). Kabelki są przylutowane na stałe do płyty, ponadto ich ograniczona długość nieco utrudnia wyjęcie samego mechanizmu. Z kolei mechanizm zamocowany jest do frontu, co upodabnia go do nowszych konstrukcji. Dane techniczne : Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: electrical governor DC Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B Frequency Response: 20Hz to 17kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 66dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 122 x 206mm Weight: 3.9kg Poniżej mała dokumentacja fotograficzna: 3
G.Moderator justified Postat Aprilie 25, 2021 G.Moderator Postat Aprilie 25, 2021 A widzisz, jego cechą charakterystyczną jest głębokość . Klimatyczny magnet z wycieraczkami. Dobre fotki, to się przydaje. 1
Admin sherlock Postat Aprilie 25, 2021 Admin Postat Aprilie 25, 2021 11 godzin temu, miszczu987 napisał: Niestety nie jest tak przyjazny w grzebaniu przy nim jak inne konstrukcje Technicsa z tamtych lat (które posiadam lub posiadałem). Kabelki są przylutowane na stałe do płyty, ponadto ich ograniczona długość nieco utrudnia wyjęcie samego mechanizmu. Najgorsze to są chyba napylane rezystory. 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum