audiotone Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 SONY SS-G4D Dane techniczne : Type: 3 way, 3 driver loudspeaker system Frequency Response: 35Hz to 20kHz Power Handling: 80W Crossover Frequency: 1000, 5000Hz Impedance: 8Ω Bass: 1 x 250mm cone Midrange: 1 x 80mm cone Tweeter: 1 x 25mm dome Enclosure: bass reflex Dimensions: 510 x 940 x 445mm Weight: 48kg Year: 1981 źródło : www.hifiengine.com Kolumny SONY z serii SS-Gx szukałem sporo czasu, większość modeli na rynku jest w stanie rozkładu. Poszukiwania skupiłem na modelach SS-G7 i G5 i G4. Modele G7 są dość drogie i poszukiwane, model G5 już częściej trafia się na portalach aukcyjnych. Tzn. raz do roku... I takim sposobem trafiłem na swoje G4. Pojawiły się na ebay-u uk i zdecydowałem się od ręki. Stan zewnętrzny pozostawia wiele do życzenia , ale są nie popękane i nie obite tylko okleina jest do odnowienia lub wymiany. Głośniki w pełni sprawne prócz jednego srednio-tonowego z uszkodzona membraną. Stan zawieszeń głośników nisko-tonowych określam na bardzo dobry. Kopułka wysoko-tonowa stan dobry. Zaciski były z tyłu kolumny były uszkodzone, ale będą podlegały wymianie na jakieś lepszej klasy a nie jak w oryginale sprężynowe . To będzie jedyna modyfikacja. Sprawdzę jeszcze kiedyś kondensatory i cewki w zwrotnicy, ale to na kiedyś...podczas renowacji okleiny. Brakuje tylko oryginalnych podstawek . Zaś atrapy z przody nie są porwane. Ogólnie trochę pracy i będą jak nowe .Co do dźwięku to graja z rozmachem 93dB efektywności robią swoje , z mocnym dobrze kontrolowanym basem i ładna nie męczącą górą. Bardzo przypadły mi do gustu i zajęły miejsca moim wysłużonym już Dynaudio Audience 40. Na chwile obecną tylko te zdjęcia posiadam bo muszę porobić jakieś . Jak będą nowe fotki to odrazu wkleję. zaciski ale w wersji SS-G5 w G4 są identyczne u mnie były kompletnie uszkodzone (wyrwane sprężynki i zaślepki) .
Admin sherlock Opublikowano 4 Września 2017 Admin Opublikowano 4 Września 2017 On 3.09.2017 at 11:28 PM, audiotone said: Na chwile obecną tylko te zdjęcia posiadam bo muszę porobić jakieś . Jak będą nowe fotki to od razu wkleję. Ja tu widzę niezły burdel w tym Archeo ..... siostry!
flyingcircus Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Pieknosci... szkoda ze "troszke" zaniedbane i nie w pelni sprawne...
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.