MYCAUNLOCKER2 Opublikowano 4 Października 2021 Opublikowano 4 Października 2021 Sony TC-K561S Specifications: Type: 3-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x combination record/playback, 1 x erase Motor: 1 x reel, 1 x capstan Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, S Headroom Extension: HX Pro Frequency Response: 30Hz to 19kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 85dB (dolby S) Wow and Flutter: 0.055% Total Harmonic Distortion: 1.5% Input: 160mV (line) Output: 0.5V (line) Dimensions: 430 x 123 x 310mm Weight: 4.2kg Accessories: optional remote control Year: 1995 Witam wszystkich. Mały problem z pacjentem. Kupiony w ubiegłym tygodniu. Dziś rano nagrane 2 kasety bez problemu. Niestety po kilku godzinach nie chce działać. Tzn. przewija tylko wstecz , próba przewijania do przodu lub wciśnięcie play tylko chwilę silniczek się załącza i nic. Zauważyłem że prawa rolka stoi nie nawija taśmy. To mój pierwszy deck od wielu lat i nie za bardzo wiem od czego zacząć.
Wyróżniony komentarz ke_raj Opublikowano 4 Października 2021 Wyróżniony komentarz Opublikowano 4 Października 2021 Pewnie padł pasek napędzający prawą szpulkę - element nr 112 w opisie mechanizmu. Swoją drogą, proszę o prezentację magnetofonu w dziale Sony.
MYCAUNLOCKER2 Opublikowano 4 Października 2021 Autor Opublikowano 4 Października 2021 Dziękuję za radę. Jak będę miał chwilę w czwartek to zajrzę. I wstawię małą prezentację.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.