jax39 Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Witam forumowiczów, Jestem posiadaczem wzmacniacza Marantz PM11-S3 który napędza kolumny Audio Physic Classic 8. W zestawie jako źródło pracuje Bluesound Node 2i. Marantz jest w moim posiadaniu od około roku, jestem jego 3 właścicielem. Wszystko grało pięknie, niestety do czasu... Ostatnio zauważyłem pewien problem - przy odsłuchu, w momencie gdy występują wysokie tony ( najczęściej gdy dźwięk przechodzi z niskiego na wysoki) słychać wyraźne zniekształcenia przy najwyższych tonach. Zniekształcenie występuje na obydwu głośnikach, zmiana źródła, wejścia oraz wyjścia głośników nie pomogły. Może ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane lub byłby w stanie polecić dobry serwis Marantz który sprawi że zestaw znów zacznie grać jak na początku. Dołączam również próbkę dźwięku na której słychać wspomniane zniekształcenia. Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. MarantzPM11S3.mp3
ke_raj Opublikowano 9 Lutego 2022 Opublikowano 9 Lutego 2022 Witaj na Forum. Co miałeś na myśli, pisząc o zmianie wejścia/wyjścia głośników? Jak prezentuje się dźwięk w słuchawkach?
jax39 Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Opublikowano 15 Lutego 2022 Próbowałem uruchamiać ze streamerem podpiętym do wejścia LINE-1 oraz LINE-2 - w obydwu przypadkach występują zakłócenia. Jest również możliwość przełączenia par głośników na wyjściu SPEAKER A, SPEAKER B - w tym przypadku również nie pomogło. Na słuchawkach jest ta sama sytuacja.
Rekomendowane odpowiedzi