staszek66 Opublikowano 6 Marca 2022 Opublikowano 6 Marca 2022 Onkyo Integra A-8290 W piątek kupiony , dzisiaj rozebrany i odkurzony oraz wyczyszczony. Inspiracją do rozbiórki była odklejona wlepka volume. Przy zakupie sprawdzałem od spodu ( po odkręceniu dolnej blachy ) czy tranzystory mocy oryginalne. Wg. mnie oryginalne - vide foto. Wskazuje tez na to charakterystyczne kliknięcie przy odkręcaniu śrubek . Każdemu sugeruję odkręcenie panela przedniego i poprawienie klejenia wlepek, przy okazji jakiegoś czyszczenia. Ja używam zwykłego butaprenu - bezbarwnego. Wiecej nic nie robiłem, bo wzmacniacz fajnie gra . Dane techniczne podaję za HiFiengine: Power output: 110 watts per channel into 8Ω (stereo) Frequency response: 2Hz to 50kHz Total harmonic distortion: 0.015% Damping factor: 50 Input sensitivity: 0.16mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 72dB (MC), 80dB (MM), 84dB (line) Output: 150mV (line), 1V (Pre out) Speaker load impedance: 4Ω (minimum) Dimensions: 435 x 144 x 396mm Weight: 12.9kg Year: 1986 Ps. gdyby ktoś miał taką zaślepkę nad włącznikiem sieciowy lub zna patent na jej wykonanie to prosze o info. 3
staszek66 Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Opublikowano 6 Marca 2022 tak za 470 :). Ps. dzięki za podpowiedż o tym zajrzeniu od spodu na tranzystory mocy .
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.